Asigurare instalatie fotovoltaica

Asigurare instalatie fotovoltaica

O instalatie fotovoltaica poate fi asigurata odata cu asigurarea locuintei sau individual. Se poate asigura instalatia fotovoltaica on grid, off grid, hibrid, atasata permanent la Cladire si cea montata permanent pe sol.

Asigurarea poate fi incheiata pe durata de la 1 an pana la maxim 6 ani. Asiguratii pot fi persoane fizice sau antreprenori, pentru uz propriu si nu in scopuri profesionale.

Cat costa asigurarea individuala a instalatiei fotovoltaice?

Asigurarea pentru toate riscurile a unei instalatii fotovoltaice cu o valoare de 30.000 Lei, costa aproximativ 393 Lei/ an.

Pentru oferta personalizata de asigurare a instalatiei fotovoltaice, sunt necesare datele asiguratului si informatiile tehnice ale instalatiei. Solicita informatii pentru asigurare instalatie fotovoltaica sau completeaza formularul de mai jos pentru oferta.

Asigurare instalatie fotovoltaica odata cu asigurarea locuintei

Panourile fotovoltaice se pot asigura odata cu incheierea asigurarii locuintei. Daca panourile solare pot fi asimilate cu instalatiile de incalzire ca facand parte din continutul cladirii, panourile fotovoltaice se asigura printr-o clauza separata.

Pentru oferta personalizata de asigurare de asigurare a locuintei si a panourilor fotovoltaice, completeaza formularul de mai jos.

Informatii despre asigurare instalatie fotovoltaica

Emiterea politei de asigurare

Daca oferta de asigurare este acceptata, vom emite decontul de plata. Polita de asigurare se va emite dupa primirea copiei ordinului de plata (dovada efectuarii tranzactiei). 

Emiterea Politei de Asigurare este conditionata de prezenta facturii de achizitie si a Procesului Verbal/ documentelor demontare (certificatului de racordare) si punere in functiune emise/eliberate de un instalator/ montator autorizat ANRE.

Obiectul asigurarii instalatie fotovoltaica

Se pot asigura sisteme cu vechime mai mare de 30 zile si pana la maxim 24 luni, fara inspectie de risc. Obiectul ce poate fi preluat in asigurare este reprezentat de:

 1. Panourile fotovoltaice (ongrid, off grid si hybride)/solare
 2. Invertorul si Smart meter
 3. Structura de prindere, cabluri, conectori si accesorii montaj
 4. Pompa de caldura
 5. Statie de incarcare a masinii electrice
 6. Stocarea energiei la domiciliu.

Suma asigurata

Suma Asigurata a instalatiei fotovoltaice – reprezinta valoarea individuala a Produsului Asigurat, valoare de achizitie a produsului inclusiv TVA, conform facturii de achizitie. In asigurare vor fi incluse doar produsele noi. Suma asigurata maxima va fi 150.000 RON/Sistem/Locatie ProdusAsigurat.

Se pot asigura si sisteme cu vechime mai mare de 30 zile si pana la maxim 24 luni, fara inspectie de risc.

Riscuri asigurate

Asigurarea Facultativa pentru surse regenerabile de energie este o asigurare din categoria asigurarilor generale facultative ce ofera protectie impotriva fenomenelor naturale (Furtuna, Grindina, Trasnet, Fulger, Cutremur de Pamant, Greutatea Zapezii sau a Ghetii), Incendiu, Explozie, Vandalism, Furt, Avariilor Accidentale survenite la Instalatiile Fotovoltaice/Solare, Pompa de Caldura, Statia de Incarcare a Autovehiculelor /vehiculelor Electrice, Bateria de acumulatori pentru stocarea energiei la adresa asigurata/amplasarea riscului, Raspunderea Civila fata de Terti si Asigurarea Pierderii financiare din neproductia de energie electrica, conform conditiilor contractuale si in limita stabilita prin Contractul de Asigurare, cu conditia indeplinirii tuturor conditiilor prevazute din Termenii si Conditiile Generale si in prevederile legale aplicabile.

Excluderi

 • Erori de asamblare, defecte de proiectare, defecte de constructie, defecte de materiale sau manopera si corectarea necorespunzatoare a defectiunilor mecanice sau electrice.
 • Uzura naturala, afectarea in timp, deteriorarea performantei; urme de lovituri, murdarie, coroziune, descompuneri, oxidare, cavitatie, stropire, decolorare, zgarieturi, fisuri (micro-deteriorare), desigilare, contractie sau intindere, orice alta dauna cosmetica, neoperationala si care nu afecteaza functionalitatea Produsului Asigurat.
 • Oricare interventie neautorizata si lipsita de documentatia necesara de punere in functiune a Produsului Asigurat.
 • Orice defectiune sau prejudiciu acoperit/a de garantia sau extinderea garantiei unui producator, distribuitor, furnizor, centru de servicii de reparatii.
 • Consumabile de toate tipurile, componente si materiale care, datorita utilizarii prevazute si a conditiilor de functionare, se uzeaza rapid sau sunt supuse inlocuirii periodice ca parte a intretinerii, in conformitate cu manualul tehnic al dispozitivului si cu recomandarile producatorului.
 • Supraincarcari intentionate.
Articole anterioare

Lasa un comentariu