Asigurari persoane

Asigurari uzuale pentru persoane fizice

Asiguram consultanta la incheierea de asigurari pentru persoane fizice. Siguranta ta si a familiei tale este importanta.  Protejeaza bunurile si persoanele dragi tie. Alegem impreuna riscurile cele mai potrivite si cele mai bune produse de asigurari persoane.

Asigurare Calatorii

Cand esti asigurat calatoresti mai relaxat
+

Asigurare Locuinta

Asigurarea obligatorie + facultativa a locuintei
+

Asigurare CASCO

Produsul perfect pentru acoperirea daunelor auto
+
5/5

Cele mai cunoscute asigurari pentru persoane fizice sunt asigurarile RCA/ CASCO si de locuinte. Urmeaza apoi asigurarile de persoane (sanatate, viata, accidente, calatorii). Mai jos puteti gasi o scurta prezentare a acestor tipuri de asigurari. Daca ai nevoie de informati despre orice alte asigurari, ne puteti contacta aici.

Asigurari auto

Pe langa asigurarea de raspundere RCA, se poate incheia asigurarea CASCO a propriului autovehicul. Tot in aceasta categorie intalnim si asigurarile pentru motociclete si rulote/ autorulote.

Piata asigurarilor din Romania este dominata de asigurarile auto. Asta pentru ca asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este o asigurare obligatorie, iar numarul de autovehcule este in continua crestere.

In ultima perioada, ca urmare a modificarilor legislative, odata cu asigurarea RCA se poate cumpara si serviciul de decontare directa sau alte acoperiri suplimentare.

Pachetele de asigurari suplimentare RCA-ului, pot contine: protectie juridica, asigurari persoane, sau asistenta rutiera.

Asigurari de bunuri persoane fizice

In aceasta categorie intalnim asigurarile pentru locuinta si alte asigurari de bunuri apartinand persoanelor.

Chiar daca asigurarea locuintelor (PAD) este obligatorie (ca si RCA-ul), gradul de cuprindere in asigurare al acestora este unul mai scazut. 

Pentru ati asigura locuinta, este nevoie sa inchei doua asigurari: asigurarea obligatorie si asigurarea facultativa. Potrivit legi, nu poti incheia asigurarea facultativa daca nu inchei si asigurarea obligatorie.

Alte bunuri se pot asigura fie odata cu asigurarea locuintei fie separat. Aici putem vorbi de asigurarea continutului din locuinta, cum ar fi mobila, aparatele electrocasnice, etc.. Daca nu esti proprietarul unei locuinte, poti sa-ti asiguri bunurile pe care le detii la locuinta inchiriata. 

Asigurarea barcilor de agrement, este o asigurare separata de cea auto sau de locuinta, putand fi incheiata de proprietarul acesteia la o alta locatie decat locuinta de domiciliu.

Asigurari de persoane

Cele mai uzuale asigurari de persoane sunt asigurarile de calatorie, de sanatate, de accidente, sau de viata. Aceste tipuri de asigurari au rolul de a compensa cheltuielile prilejuite de un eveniment nedorit, ce ar putea sa destabilizeze financiar o persoana sau familia acestuia.

Beneficiile unei asigurari de persoane sunt multiple. Este bine ca inainte sa cumperi o astfel de asigurare, sa alegi produsul cel mai potrivit si sa intelegi foarte bine la ce o poti folosi (conditiile de asigurare).

Asigurarile de viata pot avea, pe langa acoperirea riscului de deces si o componeta de economisire. Este bine de stiut faptul ca o astfel de asigurare, nu poate oferi la rascumparare sau maturitate, sume mari de bani. Asta, datorita faptului ca o mare parte a primelor de asigurare sunt destinate acoperirii riscului de deces.

La numite asigurari de persoane, cum este cazul asigurarilor de sanatate sau de viata, inainte de primirea in asigurare trebuie incheiata o declaratie privind starea de sanatate.

Este bine de stiut faptul ca ulterior incheierii politei, orice afectiune nedeclara la momentul incheierii politei, poate fi exclusa de la plata.

Asigurari de raspundere civila generala

Asigurarile de raspundere civila sunt foarte importante. Zi de zi, putem produce prejudicii tertilor fara sa vrem. Daca pagubele produse din accidente auto sunt acoperite de RCA, pentru alte evenimente, avem nevoie de o asigurare de raspundere civila generala (legala). 

O asigurare de raspundere civila se poate incheia odata cu asigurarea locuintei. Ea va acoperi daunele produse vecinilor din vina noastra. 

Insa, o asigurare de raspundere civila generala, te poate proteja in orice alte de situatii. Fie ca mergem pe strada, la magazin sau la serviciu putem sa provocam pagube unor terti, pe care va trebui sa le suportam.

Mai mult, daca mergi cu bicicleta sau cu trotineta, este bine sa ai la tine o asigurare de raspundere civila, similara RCA-ului. In trafic, poti provoca un accident rutier, pentru care vei fi obligat sa platesti despagubiri.