ASIGURARE CASCO

Asigurarea CASCO este un tip de asigurare auto facultativa care ofera protectie propriului vehiculul. Polita de asigurare CASCO acopera daunele cauzate de accidente auto, furt, vandalism, calamități naturale și alte evenimente similare.

Cu alte cuvinte, asigurarea casco acoperă costurile reparațiilor sau înlocuirii vehiculului dvs. în situații de daune.

Solicita informatii despre asigurarea Auto – CASCO.

Ce acoperă polita de asigurare CASCO?

Acoperirea specifică a unei polițe de asigurare CASCO poate varia în funcție de compania de asigurări și de riscurile asigurate pe care le alegeți. Cu toate acestea, în general, asigurarea CASCO poate acoperi:

 1. Daune cauzate de accidente auto: Aceasta include reparații pentru vehiculul dvs. în urma unui accident.
 2. Furtul sau vandalismul: Dacă vehiculul dvs. este furat sau vandalizat, asigurarea CASCO vă poate ajuta să recuperați pierderile.
 3. Daune cauzate de calamități naturale: Aceasta poate include daune cauzate de inundații, incendii, furtuni și alte dezastre naturale.
 4. Alte evenimente: Unele polițe de asigurare CASCO pot acoperi și alte evenimente, cum ar fi ciocniri cu animale sau daune cauzate de alți factori externi.
 5. Daunele provocate de șoferi neasigurați: În cazul în care sunteți lovit de un șofer care nu are asigurare RCA, asigurarea CASCO poate acoperi costurile daunelor.

Cum să obțineți asigurare CASCO

Pentru a obține o poliță de asigurare CASCO, urmați acești pași:

 1. Solicitați oferte: Contactați-ne pentru a solicita oferte personalizate. IRIS AG Broker de Asigurare SRL este autorizat de A.S.F..
 2. Comparați ofertele: Comparați prețurile, acoperirea și condițiile oferite de diferite companii de asigurări.
 3. Alegeți o poliță: După ce ați analizat toate opțiunile, selectați polița de asigurare CASCO care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs.
 4. Încheiați polița: După ce ați ales o oferta, finalizați procesul de încheiere a poliței și plătiți prima de asigurare.
 5. Respectati conditiile de asigurare: Asigurați-vă că respectați toți termenii și condițiile din polița dvs. de asigurare CASCO pentru a beneficia de acoperire în caz de daune.

Este important să vă informați cu atenție și să discutați cu un reprezentant al nostru pentru a înțelege pe deplin acoperirea oferită de asigurarea CASCO și pentru a alege cea mai potrivită opțiune pentru situația dvs. specifică.

Ce vehicule se asigura CASCO?

Prin asigurarea CASCO se asigura autovehiculele inmatriculate in România, ai caror proprietari sunt persoane fizice si juridice. Fac exceptie si deci nu pot fi asigurate autovehiculele care, in certificatul de inmatriculare si/ sau in cartea de identitate, au inscrisa mentiunea „Autovehicul declarat furat”.

Autovehiculul este: mijlocul de transport terestru ce se deplasează pe roti sau senile, cu exceptia celui care circula pe sine, echipat cu motor cu propulsie, care se deplaseaza pe drum prin mijloace proprii si conform legii este supus inmatricularii. Termenul “autovehicul” poate cuprinde si mijloace de transport tractate (remorci, semiremorci, rulote si altele asemanatoare).

Asigurarea CASCO se poate incheia si pentru motociclete, scutere, utilaje autopropulsate sau yahturi/ ambarcatiuni (ca o polita distincta). 

Cat costa o asigurare CASCO

Daca doriti o asigurare CASCO pentru masina dumneavoastra, pretul va depinde de mai multi factori. Cei mai importati sunt: marca si modelul masinii, vechimea acesteia (an fabricatie), localitatea unde este inmatriculata si riscurile selectate.

De asemenea, varsta proprietarului (in cazul persoanelor fizice), suma asigurata si fransiza, au o importanta majora in calcularea primei de asigurare. Suntem mereu pregatiti sa va ajutam in fiecare etapa a procesului de incheiere a asigurarilor CASCO. Prin intermediul serviciilor noastre, veti beneficia de sfaturi practice in alegerea asigurarii potrivite pentru nevoile dvs.

Contactati-ne si dati-ne ocazia sa va asistam in alegerea asigurarii CASCO. Asigurarea facultativa a autovehiculului poate fi o alegere buna pentru dumneavoastra in cazul oricarui accident rutier sau incident neprevazut.

Cum procedez in caz dauna cu asigurarea CASCO

Pentru a deschide un dosar de dauna CASCO, urmati urmatorii pasi:

 1. In caz de eveniment asigurat, in functie de situatie: anunti Politia, sau inchei Constatul amiabil, ori notifici propriul asigurator.
 2. Verifica documentele necesare pentru avizarea daunei: polita de asigurare, proces verbal accident/ constat amiabil, permis, CI auto, CI auto, RCA vinovat (daca este cazul) si altele.
 3. Avizeaza dosarul de dauna: avizarea (anuntarea) daunei se poate face online pe site-ul asiguratorului sau prin Callcenter.
 4. Constatarea avariilor: se poate programa o data pentru constatarea avariilor sau se poate realiza o video-constatare daca daunele sunt minore.
 5. Alege atelierul reparator: consulta lista unitatilor de service partenere ale asiguratorului.
 6. Completeaza cererea de despagubire: dupa efectuarea reparatiilor completeaza cererea de plata cu indicarea beneficiarului, a sumei si contului in care trebuie efectuata plata facturii de reparatie. In cazul reparatiilor in regie proprie, suma va fi virata direct dumneavoastra.

Informatii utile despre asigurarea CASCO

Mai multe despre asigurarea de autovehicule

In calitate de broker de asigurari cu experienta, am fi bucurosi sa va ghidam in procesul de selectie si sa va ajutam sa identificati planurile de asigurare CASCO cele mai potrivite pentru dumneavoastra. Contactati-ne pentru a explora diferitele planuri de asigurare CASCO disponibile si pentru a gasi cea mai potrivita pentru nevoile si bugetul dumneavoastra.

Protejati-va masina si asigurati-va cu o polita de asigurare CASCO impotriva celor mai comune riscuri. Selectând impreuna planul de asigurare potrivit, puteti economisi timp si bani. In plus, suntem alaturi de dumneavoastra in cazul in care sunteti implicat intr-un eveniment. 

Inainte de a cumpara o asigurare CASCO, este important sa luati in considerare cu atentie nevoile de acoperire si bugetul dumneavoastra. Unele polite pot avea fransize mai mari sau anumite limitari de acoperirii. De obicei, asigurarea CASCO are acoperire si in strainatate (tarile membre carte verde). Vezi lista țărilor membre ale sistemului Carte Verde.