Informatii asigurare RCA

Informatii asigurare RCA - raspundere civila auto

Afla informatii despre pretul RCA cand inchei o asigurare RCA. Inainte de incheierea politei RCA, trebuie sa verifici si tarile in care asigurarea are acoperire.

Este bine sa iei in calcul si asigurarea CASCO a autovehiculului, sau cel putin clauza de decontare directa. Se estimeaza ca in Romania, aproximativ 25% din vehiculele inmatriculate sau inregistrate, circula fara asigurare RCA valabila. De aceea, este bine sa-ti protejezi autovehiculul in orice situatie de avarii, furt, fenomene atmosferice sau daca esti lovit de o masina neasigurata. 

Acum ai posibilitatea sa inchei Asigurari la IrisAG.ro pentru orice tip de vehicul. Afla care sunt principalele beneficii cand inchei asigurare RCA online. Cand inchei o asigurare auto, este bine sa fii informat despre riscurile acoperite, excluderi, fransize si ce obligatii ai in cazul producerii unui eveniment rutier. De asemenea, este bine sa cunosti procedura de despagubire/ daune, sau sa apelezi la serviciile noastre de consultanta

Consulta documentul PID RCA unde sunt sintetizate informatii pe scurt despre asigurare RCA.  Conform Normei ASF nr. 22/2021 a ASF, distribuitorii de asigurari trebuie sa ofere clientilor informatii despre produsul de asigurari, inca din faza precontractuala.  

Vezi cea mai buna oferta de asigurare RCA online

Informatii despre asigurarea RCA pentru autovehicule inmatriculate, in vederea inmatricularii sau inregistrate?

Asigurarea RCA pentru auto inmatriculate

Sunt situatii cand vehiculul este instrainat fara a fi inmatriculat pe numele noului proprietar. In aceste conditii, asigurarea RCA nu se poate incheia pe numele fostul proprietar fara consimtamantul acestuia. In cazul unui eveniment rutier, despagubirile vor fi incasate doar de catre proprietarul mentionat in talonul auto.

Asigurarea RCA pentru auto in vederea inmatricularii

Proprietarii de vehicule sau mandatarii acestora sunt obligati sa le inmatriculeze, inainte de a le pune in circulatie, conform OUG nr. 95/ 2002. La inmatriculare, proprietarii vehiculelor sau detinatorii mandatati ai acestora, cu exceptia vehiculelor noi, trebuie sa faca dovada certificarii autenticitatii sau a identificarii acestora de catre autoritatea competenta.

Asigurarea RCA pentru vehicule inregistrate la primarie

Vehiculele supuse inregistrarii la primarie sunt: tractoarele agricole sau forestiere, remorcile destinate a fi tractate de catre acestea, troleibuzele, mopedele și cvadriciclurile usoare (cu doua sau trei roti) sau cvadriciclurile omologate potrivit legii, precum si tramvaiele si vehiculele cu tractiune animala.  Ordinul nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006 reglementeaza procedura inmatricularii, înregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Asigurarea RCA pentru vehicule in vederea inregistrarii la primarie

Inregistrarea vehiculelor se realizeaza la nivelul primariilor comunelor, oraselor, municipiilor, pe a caror raza teritoriala isi au domiciliul, proprietarii vehiculelor. Procedura de inregistrare, evidenta si radiere a vehiculelor la nivelul primarilor comunelor, ai oraselor, ai municipiilor si ai sectoarelor municipiului Bucuresti se stabileste prin hotarare a consiliului local, cu avizul consultativ al Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Informatii despre valabilitate asigurare RCA - 1,6 sau 12 luni

Asigurare RCA pentru 1, 6 sau 12 luni

Pentru perioade mai mici de 12 luni, pretul RCA nu se imparte la 12 luni si se inmulteste cu numarul de luni. Pentru perioade subanuale, societatile de asigurare aplica coeficienti de ajustare al pretului.

Dovada valabilitatii asigurarii RCA pentru autovehicule, o constituie:

Informatii privind data intrarii in vigoare a asigurarii RCA

De cand este valabila asigurarea RCA?

Pana cand este valabila asigurarea RCA?

Valabilitatea asigurarii RCA poate fi verificata in baza de date gestionata de BAAR

Informatii privind tarile unde este valabila asigurarea RCA

Asigurarea CARTE VERDE:

Pentru vizualizarea ghidului referitor la folosirea documentul Carte Verde apasati AICI

Harta Birourilor nationale Carte Verde este disponibila AICI

Informatii privind Asigurarea de FRONTIERA:

Se pot incheia asigurari de frontiera in Romania pentru autovehicule neasigurate, inmatriculate in alte state decat statele din Spatiul Economic European (vezi lista) si Elvetia. Se considera neasigurate autovehiculele pentru care incheierea asigurarii RCA in Romania este obligatorie si pentru care nu se prezinta documente de asigurare valabile (Carte Verde sau Asigurare de frontiera eliberata in alte state).

Nu se pot incheia asigurari de frontiera in Romania pentru vehiculele inmatriculate in statele din Spatiul Economic European si Elvetia.

Asigurarea de frontiera incheiata in Romania este valabila in toate statele din Spatiul Economic European si in Elvetia.

Modelul documentului Asigurare de frontiera, il gasiti AICI.

Asigurarea de frontiera se incheie pe o perioada de 30 de zile.

Pentru autovehicule inmatriculate in statele din lista, se poate incheia o singura asigurare de frontiera pentru 30 de zile. Pentru autovehicule inmatriculate in celelalte state pentru care incheierea asigurarii de frontiera in Romania este permisa, asigurarea se poate prelungi pentru inca o perioada de 30 de zile, ori de cate ori se solicita.

Informatii despre asigurare complementara RCA

Tractare rutiera auto:

Obiectul asigurarii in constituie serviciile de tractare auto, în regim 24 ore din 24, conform conditiilor de asigurare.

Se consideră risc asigurat situția în care, ca urmare a accidentului rutier, Autovehiculul nu mai este în stare de funcţionare.

Cheltuieli acoperite:

a) încărcarea Autovehiculului pe platformă ca urmare a avariilor suferite într-un accident rutier;
b) transportul pe platformă a Autovehiculului încărcat până la locul solicitat de Beneficiar, în limita distanţei de 175 km (distanța se calculează dus-întors din locul de încărcare până la destinație);
c) descărcarea Autovehiculului de pe platformă;

Se acoperă cheltuielile necesare pentru un eveniment asigurat în cazul asigurărilor încheiate pe perioadă de 1-6 luni, respectiv pentru cel mult două evenimente asigurate în cazul asigurărilor încheiate pe perioadă de 7-12 luni.

Asigurarea de accidente a persoanelor:

Acopera riscurile de invaliditate permanenta si deces. Extinderi speciale: fracturi osoase si imobilizare in aparat gipsat. 

Sume asigurate:

  • deces: 2.250 Lei;
  • invaliditate permanenta totala: 4.500 Lei;
  • fracturi osoase: 450 Lei;
  • imobilizare in aparat gipsat: 22,5 Lei/ Zi maxim 45 zile.

 Asigurarea se incheie numai pe teritoriul Romaniei.

Nu se asigura persoanele:
– care au o invaliditate permanenta mai mare de 50%;
– care prezinta probleme cu privire la starea sanatatii şi ca urmare au nevoie de îngrijire (persoanele care sunt dependente de ajutor strain pentru îndeplinirea treburilor zilnice);
– cu boli psihice.

Asigurarea de sanatate:

Acopera costurile/cheltuielile medicale generate de accidentarea și/sau îmbolnăvirea Asiguratului și care au avut ca urmare accesarea beneficiilor acoperite, conform planului de asigurare menționat în poliță.

Articole anterioare
Articole noi

1 comentariu

  • Cumpără online Asigurări RCA

    16 martie 2021 - 14:10

    […] în datele din talonul de înmatriculare/ înregistrare al vehiculului. Și la reînnoire, asigurarea RCA o vei putea plăti în același mod cum ai făcut-o la început, online cu […]

Lasa un comentariu