RCA online 100%

Calculeaza tarif asigurare auto RCA online

Este important sa gasesti cele mai bune solutii de asigurari RCA online de la persoane cu experienta in asigurari. De aceea va uram bun venit pe site-ul detinut de IRIS AG BROKER de ASIGURARE. La noi veti gasi servicii de calitate, informatii corecte si preturi accesibile.

Asigurari auto RCA online

Poti solicita oferta de asigurare auto RCA online fara sa mai introduci in aplicatie datele autovehiculului. Completeaza formularul de mai jos si incarca certificatul de inmatriculare al autovehicului, impreuna cu cartea de identitate (RCA persoane fizice) sau CUI-ul societatii (persoane juridice). 

Creati un ZIP pentru incarcare mai multe documente.
Avantaje la incheierea  asigurarilor auto RCA online la IrisAG.ro:
 • calculezi si cumperi o asigurare auto RCA online in 3 minute
 • primesti oferte RCA de la mai multi asiguratori, la cele mai bune preturi
 • nu mai este nevoie sa te deplasezi
 • asigurarea RCA se emite electronic
 • nu mai este nevoie sa printezi asigurarea RCA, ea este valabila in format electronic
 • plata asigurarii RCA se poate realiza online
 • reinnoire usoara a asigurarii, fara a mai adauga din nou datele autovehiculului sau proprietarului

Asigurari RCA online pentru autoturisme si motociclete

Asigurarile RCA pentru autoturisme si motociclete atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, se pot emite online din aplicatia Calculator RCA de pe site-ul nostru. In varianta online, dupa introducerea datelor, poti afla tarifele RCA de la mai multi asiguratori. Data de intrare in valabilitate si perioadele de asigurare pot fi selectate de la 1 luna pana la 12 luni.

Plata asigurarilor se face cu cardul. In varianta offline, dupa primirea informatiilor si a documentelor solicitate, oferta de transmite pe email, iar plata RCA se face prin transfer bancar (Ordin de Plata).

Asigurari RCA online pentru autotractoare si semiremorci

Asigurarile RCA pentru autotractoare si semiremorci se emit mai mult pentru persoane juridice. Daca autotractorul este inmatriculat pe persoana fizica, exista asiguratori care solicita o declaratie ca nu se executa transport comercial cu autotractorul respectiv. Acest lucru se intampla intrucat tarifele RCA pentru proprietati persoane fizice sunt mai mici decat pentru persoane juridice.

De aceea, atunci cand solicitati RCA online, la unele societati de asigurare s-ar putea ca pretul sa nu fie afisat. Pentru a verifica corectitudinea informatiilor, este bine ca in astfel de cazuri sa utilizati modalitatea offline de transmitere a informatiilor si documentelor. 

Alte informatii despre asigurarea auto RCA online

Tarifele sunt calculate in functie de strategia adoptata de catre asiguratorul RCA. Societatile de asigurare stabilesc tarifele RCA pe segmente de riscuri omogene, pe perioade de un an, calculate pe principii actuariale general acceptate. Preturile RCA pot fi modificate oricand de asiguratori, fara notificarea prealabila.

Tarifele de prima RCA sunt certificate de catre un actuar avizat de către A.S.F.. Actuarul certifica ca tarifele au fost calculate in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare. Tarifele practicate de asiguratori sunt diferite fata de tarifele de referinta aprobate de A.S.F.. Tarifele de prima aferente decontarii directe sunt calculate distinct fata de tariful de prima RCA.

Asiguratorilor RCA si intermediarilor de asigurari le sunt interzise ofertarea, promovarea si comercializarea asigurarii RCA la prime de asigurare mai mari decat cele rezultate din aplicarea tarifelor de prima.

Cele mai multe persoane aleg asigurarea RCA dupa pret, dar atunci cand cumperi RCA, ar trebui luate in calcul si alte elemente. Buna reputatie a societatii de asigurare si a intermediarului de asigurari, sunt foarte importante. Chiar daca asiguratul RCA nu beneficiaza direct de despagubirea propriului RCA, totusi, in caz de litigiu, asiguratul poate fi chemat in judecata ca intervenient.

Cand alegi asigurarea RCA trebuie sa vezi si care este oferta intermediarului privind consultanta oferita. Pe parcursul valabilitatii politei RCA, pot apare modificari cum ar fi schimbarea domiciliul asiguratului sau a numarul de inmatriculare, care trebuiesc gestionate de emitentul politei RCA. 

Daca ai cumparat RCA online, verifica cine iti gestioneaza polita de asigurare si cum beneficiezi de consultanta. In caz de dauna poti apela la serviciile brokerului de asigurare pentru deschiderea dosarului de dauna.

Asigurarea RCA este valabila in afara Romaniei, in tarile inscrise in documentul de asigurare. Atunci cand anumite tari sunt barate cu semnul “X”, inseamna ca in aceste state, RCA-ul nu este valabil. De aceea, daca intentionezi sa te deplasezi in afara tarii (ex. in concendiu), este bine ca inainte de plecare sa verifici tarile in care RCA-ul este valabil.

Cand inchei RCA online, pe oferta sunt mentionate tarile unde asigurarea RCA nu este valabila. Daca vei calatori in statele in care asigurarea RCA nu este valabila, va trebui sa inchei o asigurare Carte Verde sau un alt RCA cu valabilitate in tara respectiva. Astfel, chiar daca initial tariful RCA a fost mai mic, in final poti plati mai mult pe asigurare daca va trebui sa mai inchei o alta polita. 

Asigurarea RCA se incheie:

 • pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni, multiplu de o luna, dupa caz, pentru vehiculele inmatriculate ori inregistrate in Romania;
 • pe o perioada de cel mult 30 de zile de la data dobandirii proprietatii, dovedita cu documente justificative, pentru vehiculele inmatriculate/ inregistrate in alte state membre, pentru care se solicita asigurarea in vederea importului in Romania;
 • pe o perioada de cel mult 30 de zile, pentru vehiculele destinate exportului;
 • pe perioade de 30 de zile, dar cumulat nu mai mult de 90 de zile, pentru vehiculele care se autorizeaza provizoriu pentru circulatie.

RCA online cu decontare directa

Asigurare RCA cu decontarea directa este serviciul auxiliar de gestionare a daunelor de către asigurătorii RCA a propriilor asiguraţi. Achiziţia acestui serviciu se face odata cu asigurarea RCA. Serviciul de decontarea directa este opţional si este taxat suplimentar de prima RCA.

Odata cu emiterea asigurarii RCA online, unele companii de asigurare ofera pe langa serviciul de decontare si alte acoperiri suplimentare. Pachetele de asigurari suplimentare pot contine: protectie juridica, asigurare persoane, asistenta rutiera.

Plata RCA online cu cardul

Plateste in siguranta cu cardul si asigurare RCA va fi livrata pe email la adresa indicata. 

Plata Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard.

In cazul optiunii de plata “Online prin card bancar” veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

“3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!

Asigurarea auto RCA, CASCO, Decontare Directa

Aveti o multime de optiuni cand vine vorba de asigurarea auto, iar IrisAG va poate ajuta sa gasiti acoperirea de asigurare auto potrivită pentru dvs. Odata cu asigurarea RCA, poti cumpara clauza de Decontare Directa, asigurarea CASCO, sau alte asigurari complementare. Contacteaza-ne daca ai nevoie de alte informatii.

Acoperiri asigurare obligatorie RCA

 • vatamari corporale sau deces
 • prejudicii materiale
 • prejudicii reprezentand consecinta lipsi de folosinta
 • cheltuieli de judecata
 • cheltuieli transport vehicul avariat
 • alte costuri

Riscuri asigurare facultativa CASCO

 • coliziuni, zgarieri, caderi de corpuri, derapari, rasturnari
 • incendiu, transnet, explozie
 • grindina, inundatie, furtuna, cutremur de pamant
 • alunecare de teren
 • furt, vandalism
 • aspiratia apei la motor

Asigurari complementare RCA

 • decontare directa
 • tractare auto in caz de accident
 • accidente persoane (conducator auto si pasageri)
 • asigurare de sanatate
 • asigurare de calatorie in strainatate
 • asigurare CASCO

Valabilitate asigurare RCA

Valabilitea unei asigurari RCA si asiguratorul emitent, se pot verifica in baza de date AIDA gestionata de BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania). Criteriul de cautare poate sa fie dupa seria de sasiu (seria VIN) sau dupa numarul de inmatriculare. Daca asigurarea este valabila, se mentioneaza data pana la care aceasta este valabila si asiguratorul emitent.

Baza de date AIDA afiseaza informatii din ultimii 5 ani calculati de la data interogarii. Pentru informatii mai vechi de 5 ani, se pot contacta asiguratorii care au emis politele de asigurare valabile pentru perioadele respective. 

Politia va beneficia de o aplicatie de verificare a valabilitatii RCA din perspectiva fotografierii numarului de inmatriculare. In cateva fractiuni de secunda aplicatia interoghează baza de date AIDA si se afla daca masina este asigurata sau nu.

Clasa Bonus - Malus; Certificat daunalitate auto

Baza de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei, contine si informatiile privind daunalitatea. Certificatul de daunalitate este un document care contine informatii referitoare la daunele inregistrate pe parcursul ultimilor 5 ani de asigurare. 

Certificatele se emit prin aplicatia AIDA.info si sunt generate in urma procesului de inrolare (inregistrare) in aplicatie. Certificatul de daunalitate se genereaza prin utilizarea datelor si informatiilor inregistrate, de catre asiguratorii RCA, in baza de date AIDA.

Nu se pot emite certificate pentru un numar auto specific/un anumit autovehicul, ci pentru toate numerele/autovehiculele existente in baza de date si care v-au apartinut si/sau va apartin. Documentul poate fi util in scopul incheierii unei asigurari RCA si in alte tari. 

RCA Online 1

Valabilitate RCA

RCA Online 2

Clasa Bonus/ Malus

RCA Online 3

Certificat daunalitate

Modificari Norma privind asigurarile auto nr. 20/2017

In Monitorul Oficial Partea I nr. 571 din 10.06.2022  a fost publicata Norma nr. 18 de modificare a Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România. 

Tarifele RCA sunt calculate de un actuar avizat de catre ASF, în funcție de strategia adoptată de fiecare asigurător autorizat. Tarifele de primă aferente decontării directe sunt calculate distinct față de tariful de primă RCA.

Indiferent de canalul de distribuție utilizat, asigurătorul RCA practică aceeași primă de asigurare netă de cheltuieli de distribuție, stabilită pe baza criteriilor specifice unui asigurat. Afla acum cat costa asigurarea Calculator RCA online. Oferta RCA este valabilă pentru o perioadă de minimum 10 zile lucrătoare.

Incepand cu data de15.10.2022 formularul de „Constatare amiabilă de accident”, poate fi incheiat si in format electronic. Formularul “Constatare amiabilă de accident” in format electronic are aceeași valoare juridică cu cea a formularului tipărit.  În cazul completării formularului de ”Constatare amiabilă de accident”  în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule implicate în accident sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul.