RCA online

PASUL 1

PASUL 2

PASUL 3

PASUL 4

PASUL 5

Deconectare

Informațiile precontractuale (PID) (link), Legea RCA nr. 132/ 2017 (link) și Norma ASF nr. 20/ 2017 (link), Termenii și condițiile IrisAG (link), Constatul amiabil în caz de accident (link), Clasa bonus/ malus (link)

Pentru încheierea asigurării la acest tip de autovehicul si activitate, tariful de consultanța/ procesare este de 20 Lei (vezi termeni si conditii)

Inapoi
Inainte

Societate de asigurare Luni Luni (+ clauza decontare directa)

bonus/malus:

bonus/malus:

Comanda asigurare RCA

Asigurare RCA online 100%

Avantaje la incheierea  asigurarilor RCA online pe platforma IrisAG.ro:

 • calculezi, comanzi si cumperi o asigurare RCA online in mai putin de 3 minute;
 • primesti cele mai bune oferte RCA de la toti asiguratorii;
 • nu mai este nevoie sa te deplasezi;
 • asigurarea RCA se emite electronic;
 • nu mai este nevoie sa printezi asigurarea RCA, ea este valabila in format electronic;
 • plata asigurarii RCA se poate realiza  online; 
 • reinnoire usoara a asigurarii, fara a mai adauga din nou datele autovehiculului sau proprietarului.

Informatii despre asigurarea RCA

Societatile de asigurare stabilesc tarifele RCA pe segmente de riscuri omogene, pe perioade de un an, calculate pe principii actuariale general acceptate. Preturile RCA pot modificate oricand de asiguratori, fara notificarea prealabila.

Cele mai multe persoane aleg asigurarea RCA dupa pret, dar ar trebui luate in calcul si alte elemente. Chiar daca in caz de dauna asiguratul RCA nu beneficiaza de despagubire, totusi,  daca asiguratorul nu plateste despagubirea pagubitului, asiguratul poate fi chemat in judecata ca intervenient.

Asigurarea RCA este valabila in afara Romaniei, in tarile inscrise in documentul de asigurare de asigurare. Atunci cand anumite tari sunt barate cu semnul “X”, inseamna ca in aceste state RCA-ul nu este valabil. De aceea, daca intentionezi sa te deplasezi in afara tarii, sau in concendiu, este bine ca la incheierii RCA-ului sa verifici ce tari sunt excluse. Acest lucru se poate verifica usor daca inchei RCA online pe platforma noastra.

 • pentru vehiculele inmatriculate ori inregistrate in Romania, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni, multiplu de o luna, dupa caz;
 • pentru vehiculele inmatriculate/ inregistrate in alte state membre, pentru care se solicita asigurarea in vederea importului in Romania, pe o perioada de cel mult 30 de zile de la data dobandirii proprietatii, dovedita cu documente justificative;
 • pentru vehiculele destinate exportului, pe o perioada de cel mult 30 de zile;
 • pentru vehiculele care se autorizeaza provizoriu pentru circulatie, pe perioade de 30 de zile, dar cumulat nu mai mult de 90 de zile.

RCA online cu decontare directa

Asigurare RCA cu decontarea directa este serviciul auxiliar de gestionare a daunelor de către asigurătorii RCA a propriilor asiguraţi. Achiziţia acestui serviciu se face odata cu asigurarea RCA. Serviciul de decontarea directa este opţional si este taxat suplimentar de prima RCA.

Odata cu emiterea asigurarii RCA online, unele companii de asigurare ofera pe langa serviciul de decontare si alte acoperiri suplimentare. Pachetele de asigurari suplimentare pot contine: protectie juridica, asigurare persoane, asistenta rutiera.

Plata RCA online cu cardul

Plateste in siguranta cu cardul si asigurare RCA va fi livrata pe email la adresa indicata. 

Plata Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

In cazul optiunii de plata ” Online prin card bancar “ veti fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati unde veti completa un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra.

 – Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” dezvoltat de organizatiile de carduri Visa/MasterCard si care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca al celor realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 – “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului virtual.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision de la detinatorul de card!

RCA Online 1

Valabilitate RCA

RCA Online 2

Clasa Bonus/ Malus

RCA Online 3

Certificat daunalitate

Care sunt optiunile dvs. de asigurare auto?

Aveti o multime de optiuni cand vine vorba de asigurarea auto, iar IrisAG va poate ajuta sa gasiti acoperirea de asigurare auto potrivită pentru dvs.

Asigurare obligatorie RCA

Acoperiri de asigurare pentru politele RCA:

Asigurare facultativa CASCO

Acoperiri suplimentare de asigurare auto:

Asigurari complementare RCA

Avantajele asigurarilor auto complementare: