rca pitesti

Asigurare RCA Pitesti

Calculeaza rapid oferta de asigurare RCA in Pitesti online

Pentru a obține o asigurare RCA în Pitești, puteți urma acești pași:

  1. Completati formularul de asigurare: Începeți prin a completa datele autovehicului, apoi cu datele proprietarului. Alegeti perioada de asigurare, data de intrare in valabilitate si ofera este la un click distanta.
  2. Compararea ofertelor: Comparați prețurile și acoperirile oferite de societatile de asigurări. Asigurați-vă că înțelegeți ce include polița RCA și care sunt tarile excluse.
  3. Furnizați informații despre șoferi: Furnizați toate informațiile despre conducatorii autovehiculului. Asigurați-vă că aveți la îndemână documentele necesare, cum ar fi actul de identitate și documentele vehiculului.
  4. Obțineți o oferta RCA: După ce ați comparat ofertele și ați ales societatea de asigurare, puteți finaliza procesul de obținere a poliței RCA. Acest lucru poate implica și plata primei de asigurare.
  5. Verificați oferta: Asigurați-vă că verificați cu atenție oferta RCA pentru a vă asigura că toate informațiile sunt corecte și că acoperirea corespunde nevoilor dvs.
  6. Plătiți prima de asigurare: Plătiți prima de asigurare cu cardul bancar conform termenilor și condițiilor stabilite de procesorul de plati.
  7. Reînnoirea poliței: Nu uitați să reînnoiți polița RCA înainte de expirarea acesteia pentru a rămâne asigurat în mod continuu.

Asigurați-vă că sunteți în conformitate cu toate cerințele legale referitoare la asigurarea RCA. De obicei, aceasta include asigurarea tuturor vehiculelor înmatriculate pentru a acoperi daunele cauzate altor părți în caz de accident rutier.

Asigurati-va vehiculul RCA ONLINE in siguranta

Iti ia cateva minute pentru a primi o cotatie RCA in Pitesti pentru vehiculul tau. La incheierea politei de asigurare poti sa alegi varianta RCA ONLINE, sau varianta RCA OFFLINE.

In varianta RCA online, daca introduci seria de sasiu a autovehiculului, restul datelor tehnice vom fi completate automat. Asta daca autovehiculul este inmatriculat si inregistat in baza de date DRPCIV

In varianta RCA la distanta (off line), poti incarca copia certificatului de inmatriculare, cartea de identitate (sau CUI-ul firmei) si ne ocupam noi de oferta. Mai trebuie sa complezi in formular doar perioada si data de intrare in valabilitate.

RCA PITESTI pentru 1 LUNA - 12 LUNI

Asigurare RCA pe o luna se incheie de obicei in vederea inmatricularii vehiculului. In aceste cazuri polita RCA se emite de regula pe seria de sasiu. Pentru activitatile sezoniere, inclusiv in cazul motociclistilor, la noi poti alege RCA pe o luna sau pe o alta perioada de asigurare dorita, pana la 12 luni.

Un alt avantaj atunci cand inchei RCA pe o luna este acela ca la expirare ai posibilitatea sa schimbi asiguratorul. Unele societati de asigurare pot restrictiona emiterea RCA 1 luna, de aceea numarul ofertelor pentru aceasta perioada poate sa fie limitat.

RCA in PITESTI la cele mai bune preturi

Preturile RCA sunt calculate in functie de mai multe criterii. Pentru detinatorii de autoturisme persoane fizice pretul difera in functie de capacitatea cilindrica a autovehiculului, varsta proprietarului, localitatea de domiciliu si altele. Unele societati de asigurare tarifeaza mai scump RCA-ul daca autovehiculul este inmatriculat in orasul resedinta de judet. De exemplu, daca detii un autovehicul inmatriculat in PITESTI, tariful RCA poate sa fie mai mare cu 10-15% daca inmatricularea s-ar face intr-o comuna.

Pentru autoutilitare, pretul RCA se stabileste in functie de sarcina maxima autorizata (kg), iar pentru autobuze/ microbuze, in functie de  numarul de locuri.

Despre asigurari RCA la raliuri auto

Persoanele care utilizează vehicule exclusiv în scopul antrenamentelor, curselor, intrecerilor sau raliurilor, organizate legal, nu sunt obligate sa incheie un contract RCA.  Pentru aceste activitati, proprietarii de vehicule sau organizatorii competitiei se pot asigura facultativ.

RCA este prescurtarea de la Raspundere Civila Auto. Asigurarea RCA este obligatorie prin lege si acopera prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Accidentul este definit ca evenimentul in care a fost implicat cel putin un vehicul in urma caruia au rezultat prejudicii materiale si/sau vatamarea sanatatii si a integritatii corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane.

RCA PITESTI la pachet cu servicii de consultanta gratuite

In PITESTI se gasesc mai multe unitati service care au incheiate conventii de colaboarare cu societatile de asigurare. Daca ai fost lovit de un autovehicul cu asigurare RCA in PITESTI, poti afla la noi care sunt unitatile service unde te poti adresa pentru reparatia autovehiculului.

Societatea de asigurare RCA poate achita direct unitatii reparatoare valoarea pagubei, daca ai ales un atelier de reparatii partener.