Asigurare RCA Pitesti

Solicita acum o cotatie gratuita RCA Pitesti!

Asigurati-va vehiculul RCA ONLINE in siguranta

Iti ia cateva minute pentru a primi o cotatie RCA in Pitesti pentru vehiculul tau. La incheierea politei de asigurare poti sa alegi varianta RCA ONLINE, sau varianta RCA OFFLINE.

In varianta RCA online, daca introduci seria de sasiu a autovehiculului, restul datelor tehnice vom fi completate automat. Asta daca autovehiculul este inmatriculat si inregistat in baza de date DRPCIV. 

In varianta RCA la distanta (off line), poti incarca copia certificatului de inmatriculare, cartea de identitate (sau CUI-ul firmei) si ne ocupam noi de oferta. Mai trebuie sa complezi in formular doar perioada si data de intrare in valabilitate.

RCA PITESTI pentru 1 LUNA - 12 LUNI

Asigurare RCA pe o luna se incheie de obicei in vederea inmatricularii vehiculului. In aceste cazuri polita RCA se emite de regula pe seria de sasiu. Pentru activitatile sezoniere, inclusiv in cazul motociclistilor, la noi poti alege RCA pe o luna sau pe o alta perioada de asigurare dorita, pana la 12 luni.

Un alt avantaj atunci cand inchei RCA pe o luna este acela ca la expirare ai posibilitatea sa schimbi asiguratorul. Unele societati de asigurare pot restrictiona emiterea RCA 1 luna, de aceea numarul ofertelor pentru aceasta perioada poate sa fie limitat.

RCA in PITESTI la cele mai bune preturi

Preturile RCA sunt calculate in functie de mai multe criterii. Pentru detinatorii de autoturisme persoane fizice pretul difera in functie de capacitatea cilindrica a autovehiculului, varsta proprietarului, localitatea de domiciliu si altele. Unele societati de asigurare tarifeaza mai scump RCA-ul daca autovehiculul este inmatriculat in orasul resedinta de judet. De exemplu, daca detii un autovehicul inmatriculat in PITESTI, tariful RCA poate sa fie mai mare cu 10-15% daca inmatricularea s-ar face intr-o comuna.

Pentru autoutilitare, pretul RCA se stabileste in functie de sarcina maxima autorizata (kg), iar pentru autobuze/ microbuze, in functie de  numarul de locuri.

TARIF RCA pentru clienti cu risc ridicat

Ce inseamna client cu risc ridicat?

  • Daca cel putin 3 oferte de asigurare RCA incheiate pe perioade de 12 luni sunt mai mari decat Tariful de referinta x 1,36 x Coeficientul Bonus/ Malus, atunci sunteti incadrat in categoria de asigurat cu risc ridicat.

Care este tariful de referinta pentru un RCA incheiat in Pitesti?

  • Tarifele de referinta calculate de o societate independenta selectata de ASF, nu tin cont de localitatea unde este inmatriculat autovehiculul
  • Pentru un autovehicul inmatriculat in Pitesti, tariful RCA este la fel ca in orice alta localitate

RCA PITESTI la pachet cu servicii de consultanta gratuite

In PITESTI se gasesc mai multe unitati service care au incheiate conventii de colaboarare cu societatile de asigurare. Daca ai fost lovit de un autovehicul cu asigurare RCA in PITESTI, poti afla la noi care sunt unitatile service unde te poti adresa pentru reparatia autovehiculului.

Societatea de asigurare RCA poate achita direct unitatii reparatoare valoarea pagubei, daca ai ales un atelier de reparatii partener. 

Despre asigurari RCA la raliuri auto

Persoanele care utilizează vehicule exclusiv în scopul antrenamentelor, curselor, intrecerilor sau raliurilor, organizate legal, nu sunt obligate sa incheie un contract RCA.  Pentru aceste activitati, proprietarii de vehicule sau organizatorii competitiei se pot asigura facultativ.

RCA este prescurtarea de la Raspundere Civila Auto. Asigurarea RCA este obligatorie prin lege si acopera prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Accidentul este definit ca evenimentul in care a fost implicat cel putin un vehicul in urma caruia au rezultat prejudicii materiale si/sau vatamarea sanatatii si a integritatii corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane.

rca pitesti