Reduceri asigurare locuinta

Negociem reduceri asigurare locuinta

Putem negocia reduceri pachet asigurare locuinta FACULTATIVA + OBLIGATORIE.  Daca pentru asigurarea obligatorie a locuintei pretul este fix (10 sau 20 Eur/an), pretul asigurarii facultative depinde de mai multi factori.

Pentru o societate de asigurare criteriul principal pentru acordarea unei reduceri substantiale este istoricul daunelor. Un alt element important tine de portofoliul de asigurari pe care il detii. Consultantii nostri pot accesa o reducere la asigurarea facultativa, daca ai incheiat asigurarea obligatorie.

Factori de reduceri prima asigurare Locuinta

In primul rand acordarea unei reduceri la asigurarea facultativa este legat de solutia constructiva a locuintei. De exemplu, pretul asigurarii scade daca imobilul este construit din materiale rezistente la foc (beton/ caramida) si creste daca constructia este din lemn. 

In al doilea rand, pretul asigurarii locuintei este influentat de amplasament. Daca apartamentul/ casa se afla in zona cu risc seismic ridicat, pretul asigurarii este mai mare. La fel si in cazul zonelor cu risc inundabil.

Stabilirea riscului seismic pentru o anumită construcție se face prin încadrarea acesteia în una dintre următoarele patru clase de risc:

  • Clasa RS I, din care fac parte construcțiile cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare corespunzător stării-limită ultime;
  • Clasa RS II, în care se încadrează construcțiile care sub efectul cutremurului de proiectare pot suferi degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilității este puțin probabilă;
  • Clasa RS III, care cuprinde construcțiile care sub efectul cutremurului de proiectare pot prezenta degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranța structurală, dar la care degradările nestructurale pot fi importante;
  • Clasa RS IV, corespunzătoare construcțiilor la care răspunsul seismic așteptat este similar celui obținut la construcțiile proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare.”

In al treilea rand, riscurile acoperite, sistemele de protectie si alegerea clauzelor de asigurare, au o importanta substantiala in costul asigurarii facultative.

Avantaje si reduceri la pachet asigurare facultativa locuinta + obligatorie

1. Asigurarea obligatorie – incheierea asigurarii PAD  impotriva dezastrelor naturale – este primul pas in asigurarea locuintei. Nu poti incheia o asigurare facultativa pentru casa, daca nu ai valabila o asigurare PAD. Verifica daca ai asigurare activa PAD.

Pentru asigurarile obligatorii nu se acorda reduceri, preturile fiind stabilite prin lege.

2. Asigurarea facultativa poate fi negociata prin incheierea unei clauze de prim risc. Asta inseamna ca poti obtine o reducere a primei de asigurare, dar in caz de dauna valoarea maxima a despagubirii este limitata. 

Alte criterii pentru obtinerea de reduceri la asigurarea facultativa a locuintei:

Atentie! Nu toate asigurarile facultative sunt la fel. Este bine sa apelezi la servicii de consultanta de specialitate atunci cand alegi societatea de asigurare pentru locuinta ta. 

Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu