Asigurarea de bunuri este o polita prin care proprietarul bunurilor plateste o prima, iar in schimb, compania de asigurari se angajeaza sa acopere pierderile sau daunele suferite la acele bunuri in cazul unui eveniment neprevazut, cum ar fi un incendiu, o furtuna, un cutremur, o inundatie, un furt sau alte riscuri.

Solicita informatii pentru asigurarea bunurilor.

Asigurare bunuri - cladiri, echipamente, stocuri

Prin asigurarea de bunuri iti protejezi cladirea (inclusiv instalatiile acesteia), continutul aflat in cladire (mobilier, mijloace fixe/obiecte de inventar, echipamente, utilaje, instalatii, materii prime, stocuri etc.). 

Un plan bun de asigurare iti va asigura continuitatea afacerii tale, in cazul unei avarii. Activitatile industriale si comerciale au o gama variata de riscuri specifice, pentru ca fiecare locatie este unica.  Societatea noastra in calitate de intermediar principal de asigurari autorizat de ASF va ofera consultanta gratuita pentru incheierea asigurarilor de bunuri.

Beneficiile asigurarilor de bunuri:

  • ai siguranta protectiei activelor/ patrimoniului
  • iti poti personaliza asigurarea in functie de specificul activitatii
  • costurile cu asigurarea sunt mici in raport cu pierderile suferite in cazul unui risc major

Tipuri de asigurare bunuri

Exista mai multe tipuri de asigurare a bunurilor, cum ar fi  asigurarea proprietatilor comerciale, asigurarea mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar sau a stocurilor. De asemenea, odata cu asigurarea bunurilor se poate incheia clauza de acoperire a pierderilor din riscuri asigurate (Business interuption).

Asigurare cladiri, hale, sedii

Fie ca detii un sediu de firma, o hala de productie sau o alta cladire in care iti desfasori activitatea, o asigurare te poate proteja. Pentru a obtine o asigurare cladirilor, este important sa evaluati valoarea constructiei si a bunurilor pe care le detineti in interiorul acesteia, astfel incat sa puteti determina nivelul de acoperire de care aveti nevoie.

Asigurare bunuri (continut cladiri)

Odata cu asigurarea cladirilor, pot fi cuprinse in asigurare si echipamentele, utilajele sau alte mijloace fixe / obiecte de inventar. Activele genereaza valoare pentru afacerea ta si trebuiesc protejate. Utilajele de productie se pot asigura suplimentar si pentru avarii accidentale.

Asigurarea echipamentelor electronice

Se pot asigura echipamente de tehnică de calcul (calculatoare, laptop-uri, periferice şi alte echipamente de prelucrare a datelor sau automatizare). Principala acoperire cu aceasta clauza sunt pagubele provocate de neglijenta, manipulare necorespunzătoare sau erori de operare.

Asigurarea afacerii

Aceast tip de asigurare se adreseaza companiilor care vor sa-si mentina capacitatile financiare de redresare a afacerii dupa producerea unui eveniment asigurat. Pot fi asigurate pierderile de profit brut cauzate de intreruperea activitatii, ca urmare a unor riscuri produse bunurilor asigurate.

Cat costa asigurarea de bunuri?

Costul unei asigurari de bunuri poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi: valoarea totala a bunurilor, tipul de bunuri asigurate, nivelul de acoperire solicitat, zona geografica in care se afla bunurile si istoricul evenimentelor din zona.

In general, costul unei asigurari de bunuri este exprimat prin prima de asigurare, care poate fi platita lunar, trimestrial, semestrial sau anual. Prima de asigurare poate fi influentata si de nivelul fransizelor sau de sistemele de protectie cu care sunt dotate constructiile.

Ce riscuri acopera o asigurare de bunuri?

Exista mai multe tipuri de riscuri pe care le putem selecta la asigurarea bunurilor. Acoperirea specifica a asigurarii de bunuri poate varia in funcție de tipul constructiei, obiectul de activitate si amplasament. In general, cele mai uzuale riscuri sunt urmatoarele:

  1. Incendii: asigurarea bunurilor poate oferi acoperire pentru daunele cauzate de incendii la proprietatea dvs.
  2. Inundatii: asigurarea de bunuri poate acoperi daunele cauzate de inundatii, inclusiv inundatiile cauzate de furtuni, inundatii din cauza scurgerilor sau inundatii din cauza cresterii nivelului apei in apropierea proprietatii dvs.
  3. Furt si vandalism: asigurarea de bunuri poate oferi protectie impotriva daunelor cauzate de furt si vandalizare la proprietatea dvs.
  4. Pagube provocate de cutremur: asigurarea de bunuri poate acoperi pagubele provocate de un cutremur. 
  5. Daune cauzate de conditii meteorologice severe: asigurarea de bunuri poate oferi acoperire pentru daunele cauzate de furtuni, grindina, tornade si alte conditii meteorologice severe.
  6. Alte riscuri: caderi de corpuri, explozie, trasnet, alunecare si prabusire de teren si altele.

Este important sa selectam riscurile adecvate proprietatii dvs. in functie de activitatea desfasurata. 

Informatii despre asigurarea de bunuri

Intrebari si raspunsuri despre asigurarile de bunuri

Ce cladiri si bunuri se pot asigura?

  • clădiri, construcții
  • bunuri conținute în clădiri
  • echipamente, instalații
  • bunuri de valoare
  • marfuri si stocuri de marfa

Cum stabilim sumele bunurilor asigurate?

  • valoarea de înlocuire de nou – pentru clădiri şi alte construcţii;
  • valoarea de înlocuire de nou – pentru mijloace fixe şi obiecte de inventar;
  • preţul de producţie sau preţul de achiziţie – pentru stocuri.

Ce bunuri nu se asigura?

  • bunuri uzate sau deteriorate care nu mai pot fi folosita;
  • clădiri nefinalizate, provizorii, care nu au fost date în folosință;
  • clădiri care au fost construite în zone interzise.

Ce restricții contine asigurarea de bunuri?

  • prejudicii indirecte (ex: reducerea valorii bunurilor după reparații);
  • prejudicii necuprinse în asigurare (ex: căldură, afumare etc);
  • infiltrații prin neetanșeități ale clădirii ce nu sunt provocate de furtună sau grindină.