asigurari de bunuri hale si echipamente

Asigurare hale - constructii si continut

Asigurare hale, cladiri, mijloace fixe si obiecte de inventar pentru riscuri extinse la cele mai bune preturi. Patrimoniul unei companii poate fi protejate prin asigurarea de bunuri.

Riscurile principale pentru asigurarea halelor este incendiul si alte calaminitati. Se pot asigura una sau mai multe cladiri avand destinatia de sediu administrativ, hala de productie sau alta destinatie. De asemenea, odata cu asigurarea cladirilor, se poate asigura si continutul acestora precum: echipamente, utilaje, stocuri de marfa, materiale si materiile prime.

Oferim consultanta pentru incheierea de asigurari de bunuri

Incheierea asigurarilor de bunuri este o activitate care necesita experienta si cunostinte temeinice. Noi, va oferim consultanta de specialitate astfel incat sa beneficiati de cele mai bune oferte de asigurare. Vom avea nevoie de datele companiei, lista bunurilor, informatii despre locatia unde se afla imobilul si masurile de protectie/ preventie pe care le detineti. Vom calcula sumele asigurate, vom stabili riscurile de care ai nevoie si vom negocia pretul de asigurare cu mai multi asiguratori.

Cum stabilim valoarea (suma asigurata) pentru asigurari de bunuri?

Cladiri si alte constructii (hale, sedii):

 • valoarea de înlocuire, sau valoarea reală, sau valoarea de piaţă, sau valoarea evaluată de bancă;

Mijloace fixe si obiecte de inventar:

 • valoarea de înlocuire, sau valoarea reală, sau valoarea evaluată de bancă;

Stocuri (valoarea de achizitie sau productie):

 • valoarea reală a stocului maxim estimat pe parcursul perioadei de asigurare, sau valoarea reală a stocului mediu prevăzut pe parcursul perioadei de asigurare, sau valoarea de înlocuire a stocului maxim estimat pe parcursul perioadei de asigurare, sau valoarea de înlocuire a stocului mediu prevăzut pe parcursul perioadei de asigurare;

Bani, alte instrumente de plata, bijuterii si obiecte de arta:

 • valoarea nominala sau valoarea de circulaţie;

Cladiri si alte bunuri de patrimoniu:

 • valoarea de patrimoniu (evaluare).

Asigurari de avarii accidentale ale masinilor si utilajelor si alte bunuri

Asigurarea pentru avariile accidentale este utila pentru problemele generate de defectiuni aparute la aparatura sau masinile pe care le utilizezi.

Daca alegi sa inchei asigurari bunuri pentru avarii, vei fi despagubit pentru pagube produse de numeroase riscuri, printre care:

 • defectiuni, scurt-circuite sau deranjamente electrice ori mecanice
 • defecte de material si de turnare, erori de proiectare
 • defecte de montare sau instalare, executie defectuoasa
 • nepricepere sau neglijenta in utilizare
 • insuficienta apei in boilere, explozie, dezmembrare cauzata de forta centrifuga.

Asigurari pentru echipamente electronice

Asigurarea echipamentelor electronice este utila pentru asigurarea calculatoarelor, echipamente de (tele)comunicatie, echipamente de tehnica medicala sau alte echipamente si sisteme de automatizare, masura, testare si control.

Daca alegi sa inchei o astfel de asigurare, vei fi despagubit pentru pagube produse de numeroase riscuri, printre care:

 • neglijenta, neinstruire sau manipulare necorespunzatoare, erori de operare
 • furt prin efractie, talharie
 • incendiu cu sau fara flacara, explozie, trasnet, prabusirea de obiecte
 • operatiuni de stingere a incendiilor sau operatiuni de limitare a pagubelor ca urmare a unui incendiu, scurgeri ale sistemelor automate de stingere a incendiilor
 • inundatii din cauze naturale, apa provenita din conducte, infiltratii, apa freatica, apa de ploaie, abur, inghet, deplasarea sloiurilor de gheata, umezeala din cauza unor lichide, zapada
 • supratensiuni, inductii, efecte indirecte ale fulgerului, variatii de tensiune
 • calamitati naturale sau alte fenomene naturale violente care pot produce daune (alunecari de teren, furtuna, ploaie torentiala, grindina, avalanse etc.)
 • costurile suplimentare necesare pentru continuarea activitatii in caz de distrugere sau avariere a bunului asigurat.

Oferim consultanta pentru recuperarea daunelor produse bunurilor din riscuri asigurate

Gestionarea daunelor la bunuri in caz de incendiu, inundatie sau alt risc asigurat, necesita cunostinte temeinice. Pe langa informatiile necesare deschiderii dosarului de dauna, pagubele vor trebui cuantificate si evaluate. 

Noi, va oferim consultanta de specialitate astfel incat sa beneficiati de cele mai bune servicii de solutionarea daunelor.

Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu