RCA transportatori la cel mai bun pret

Informatii RCA transportatori

RCA pentru transportatori la cele mai mici preturi. Pana la 30.03.2024 tarifele de primă RCA maxime stabilite pentru clasa de bonus/malus B0, vor fi de maxim 9.000 Lei/an. 

Acest tarif RCA este valabil pentru vehiculele de transport bunuri (marfa) cu masa maxima autorizata peste 16 tone, potrivit „politici și proceduri BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat” avizate de A.S.F.. Valabilitatea plafonarii tarifelor RCA este stabilita prin Hotararea nr. 1.326 din 28 decembrie 2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie

Oferim RCA pentru transportatori la cel mai bun pret

Acum ai posibilitatea sa inchei Asigurari RCA la cel mai bun pret la IrisAG.ro pentru vehicule de transport marfa cu masa autorizata > 16 Tone.

Transmite copia cartii de identitate sau certificatul autovehicului pe email, impreuna cu CUI-ul firmei sau CI-ul proprietarului persoana fizica. Noi vom calcula prima de asigurare RCA la care te incadrezi in functie de clasa bonus/ malus al vehiculului/ proprietarului.

Daca ai nevoie de informatii contacteaza-ne.

Afla cat costa asigurare RCA pentru transportatori

Pretul RCA pentru autotractoare si autotilitare cu sarcina maxima admisibila > 16 tone este stabilit in functie de mai multi factori. Localitatea in care este inmatriculat vehiculul, masa admisa si marca autovehiculului sunt cele mai importante elemente in calculul RCA pentru camioane.

Pentru o clasa de bonus B8 stabilita pe seria de sasiu, se acorda o reducere de 50% fata de tariful RCA de baza. Afla acum care sunt tarifele RCA de referinta avizate de ASF Decembrie 2023.

 

Formula de calcul tarif de asigurare RCA transportatori

Media aritmetică între prima de risc ridicat (TR x N) calculată pentru solicitant și media primelor de asigurare ofertate de asigurătorii RCA, nete de cheltuieli, aferente cazurilor de risc ridicat instrumentate de BAAR, în luna decembrie 2023, pentru categoria de autovehicule destinate transportului de marfă cu masa maximă autorizată peste 16 tone (inclusiv), ponderată cu un procent de 39%.

Formula : Pr = (TRxN + Pmo x 39%) : 2  , în care: 

Pr=prima recomandată,  

TR=tariful de referință la care se aplică coeficientul clasei Bonus-Malus corespunzător solicitantului 

N = factorul N 

Pmo = 15962 lei reprezentând media primelor de asigurare ofertate de asigurătorii RCA, nete de cheltuieli, aferente cazurilor de risc ridicat instrumentate de BAAR, în luna decembrie 2023, pentru categoria de autovehicule destinate transportului de marfă cu masa maximă autorizată mai mare sau egală cu 16 tone.

Alte cerinte BAAR

  • Calculul primei de asigurare recomandate se efectueaza de catre BAAR strict pentru durata politei de 12 luni. BAAR nu are atributii pentru a stabili elemente ale politelor RCA, cum ar fi: perioade de asigurare mai mici de un an, plata primei in rate, acoperirea teritoriala (alta decat acoperirea legala minima obligatorie prevazuta de Legea nr.132/2017), alte clauze contractuale.
  • Conform reglementarilor in vigoare, alocarea se efectueaza intr-un termen de 20 de zile de la solicitare.
  • BAAR nu este asigurator, broker sau alt intermediar de asigurari. Prin urmare BAAR nu emite polite RCA, doar aloca un asigurator RCA catre asiguratul cu risc ridicat.
Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu