Asigurare constructii montaj

Pentru oferta asigurare constructii – montaj sunt necesare datele despre companie si documentatia tehnica a constructiei asigurate.

Solicita oferta sau suna la 0348 418 111

Asigurare constructii

Asigurarea lucrarilor de constructii – montaj se incheie pentru toate riscurile impotriva bunului/ lucrarilor de constructii inainte de finalizare.

Produsul de asigurare constructii (CAR) acopera in principal daunele materiale produse lucrarilor de constructii montaj. Suplimentar se pot asigura dotarile de santier si instalatiile/ utilajele/ echipamentele pentru constructii.

Pot fi acoperite cheltuieli precum: cheltuieli pentru curatarea locului in caz de dauna, cheltuieli pentru limitarea pagubelor, taxe profesionale, arhitecti, proiectanti.

Asigurarea lucrarilor de constructii – montaj sunt denumite generic in Romania, asigurarea CAR (Contractors’ All Risks insurance) si asigurarea EAR (Erection All Risks insurance).

Asigurarea constructorilor

Asigurarea de raspundere civila a inginerilor, proiectantilor și consultantilor se incheie pe durata implementarii contractului de proiectare, executiei lucrarilor de constructii – montaj sau consultantei.

Produsul de asigurare de raspundere civila legala, acopera pagubele materiale si vatamarile corporale cauzate tertilor de catre asigurat, in timpul si ca urmare directa a desfasurarii lucrarilor de constructii – montaj.

Persoane terte sunt considerate orice persoana fizica sau juridica care nu are o legatura contractuala cu Asiguratul, Beneficiarul lucrarilor si/sau prepusii acestora.

Riscuri asigurate prin asigurarea de constructii

Fiind o asigurare de tip “Toate riscurile”, asigurarea de constructii – montaj acopera daune materiale sau răspunderi provenite din orice cauze, mai putin excluderile.

Spre exemplificare aceasta polita de asigurare acopera daune materiale produse ca urmare a producerii unor:

  • fenomene naturale cum ar fi: cutremur, furtuna, inundatii, alunecari de teren, etc.
  • incendiu, explozie;
  • greseli de executie, neglijenta, erori de operare, defecte de material, etc.

Suma asigurata pentru asigurare constructii - montaj

Suma asigurata la asigurarile CAR/ EAR este reprezentata de valoarea totala a lucrarilor contractuale, incluzand:

Valoarea contractului (contractul semnat de beneficiar cu antreprenorul):

  • pentru lucrarile de constructii (CAR): valoarea materialelor de constructii, cheltuielile de transport, costul manoperei si altele;
  • pentru lucrările de montaj (EAR): valoarea subansamblelor de montat, cheltuielile de transport, costul manoperei si altele.

Valoarea materialelor, serviciilor si/sau manoperei furnizate de Beneficiar;

Cheltuieli de curatare/ indepartare a resturilor in caz de daune:

  • pentru instalatiile, echipamentele si utilajele de santier: valoarea reala a acestora;
  • pentru cheltuieli acoperite pentru interventia pompierilor; onorarii profesionale (arhitecti, consultanti, experti).

Perioada asigurata la politele CAR/EAR

Perioada asigurata este egala cu perioada de executie a lucrarilor de constructii – montaj mentionata in contractul dintre parti. Poate incepe la data mentionată in polita si se termina la data predarii constructiei sau punerii in functiune.

Alte asigurari pentru constructori

Pe langa asigurarea de constructii, alte asigurari complementare destinate antreprenorilor sunt urmatoarele: