Asigurare de sanatate pentru angajatii tai  la cel mai bun pret. Asigurarile private de sanatate sunt oferite de societatile de asigurare si pot acoperi o gama larga de servicii. Cele mai mai uzuale servicii medicale sunt consultatiile medicale, analizele, interventiile chirurgicale si alte tratamente medicale.

Solicita informatii pentru asigurarea de sanatate.

Asigurare privata de sanatate

Asigurarea privată de sănătate este o asigurare facultativa achiziționata pentru a obține acoperire suplimentară pentru servicii medicale și de sănătate, în afara sistemului public de asigurări de sănătate.

Această formă de asigurare oferă asiguratilor acces la servicii medicale private și poate include o gamă variată de beneficii. Iată câteva aspecte importante legate de asigurarea privată de sănătate:

 1. Consultații Medicale:

  • Acces la medici specialiști: Asigurarea privată oferă posibilitatea de a consulta medici specialiști fără așteptare prelungită.
 2. Investigații și Diagnosticare:

  • Acoperire pentru analize de laborator și imagistice: Asigurarea poate include costurile asociate cu analizele de sânge, radiografii, tomografii computerizate și alte investigații medicale.
 3. Spitalizare și Chirurgie:

  • Acoperire pentru intervenții chirurgicale: Asigurarea poate include costurile de spitalizare, intervenții chirurgicale programate sau de urgență.
 4. Tratamente Dentare și Oftalmologice:

  • Acoperire pentru tratamente dentare: Anumite polițe pot include tratamente stomatologice, precum extracții dentare, plombe sau alte proceduri.
  • Acoperire pentru ochi: Asigurarea poate include costurile pentru ochelari, lentile de contact sau intervenții chirurgicale oftalmologice.
 5. Asistență Medicală Preventivă:

  • Acoperire pentru screening-uri și vaccinări: Asigurarea poate include costurile asociate cu examenele medicale preventive, precum și vaccinările.
 6. Flexibilitate în Opțiuni:

  • Opțiuni personalizate: Contractantul asigurarii are posibilitatea de a alege între diferite niveluri de acoperire și opțiuni personalizate pentru a satisface nevoile specifice și bugetul alocat.

De ce sa inchei asigurare de sanatate facultativa

Există mai multe motive pentru care ar putea fi benefic să închei o asigurare de sănătate privată. Iată câteva motive importante:

In primul rand asigurarea de sanatate privata iti oferta accesul la o retea extinsa de clinici si spitale private. Serviciile medicale private sunt mai bine organizate si pot fi accesate prin Call center ori de cate ori aveti nevoie. Daca afectiunea ta medicala este acoperita de pachetul de asigurare, poti alege o clinica partenera a asiguratorului cu decontare directa, sau o alta clinica cu posibilitatea de rambursare a cheltuielilor.

Pe de alta parte, o asigurare de sanatate privata poate fi configurata in functie de caracteristicile grupurilor sau subgrupurilor persoanelor asigurate. Acest produs de asigurare este flexibil si poate fi adaptat in mai multe planuri de asigurare. Asigurarile voluntare de sanatate reprezinta un sistem facultativ, suplimentar al asigurarilor sociale de sanatate care este sistemul obligatoriu. Asigurarile voluntare de sanatate sunt reglementate prin Normele metodologice aprobate de Ordinul nr. 365/2007 al Ministerul Sănătăţii Publice.

Avantajele asigurarilor de sanatate private

Exista o serie de avantaje ale asigurarilor private de sanatate, inclusiv:

 1. Acces mai rapid la servicii medicale: cu o asigurare privata de sanatate, puteti accesa servicii medicale mai rapid decat prin intermediul sistemului public de sanatate. 
 2. Acoperire mai buna: o asigurare privata de sanatate poate oferi acoperire pentru servicii medicale si tratamente care nu sunt acoperite sau sunt limitate in sistemul public de sanatate.
 3. Confort si comoditate: asigurarile private de sanatate ofera, de obicei, confort si comoditate, deoarece puteti alege medicul si spitalul unde sa fiti tratat.
 4. Economii la impozite: asigurarile private de sanatate sunt deductibile la impozitare, ceea ce inseamna ca puteti economisi bani prin reducerea impozitelor pe venitul dvs.
 5. Flexibilitate: o asigurare privata de sanatate poate oferi, de asemenea, flexibilitate, deoarece puteti alege nivelul de acoperire care vi se potriveste cel mai bine, inclusiv alegerea de a acoperi anumite conditii medicale sau tratamente.
 6. Asistenta medicala de calitate superioara: spitalele si clinicele private ofera, de obicei, servicii medicale de calitate superioara, inclusiv tehnologie de ultima generatie si personal medical bine pregatit.

Asigurarea de sanatate pentru angajati

Asigurarea de sănătate pentru angajați, cunoscută și sub denumirea de asigurare medicală de grup, este o poliță pe care angajatorii o achiziționează pentru a oferi beneficii de sănătate angajaților lor. Această formă de asigurare este concepută pentru a îmbunătăți starea de sănătate a angajaților și pentru a le oferi acces la servicii medicale de calitate.

Asigurarile de sanatate pentru angajatii, se adreseaza companiilor cu 5-10 angajati11-50 de angajati si 51-100 angajati. Acest produs are prime fixe de asigurare, nefiind nevoie sa avem structura de varsta sau gen a asiguratilor.  Se pot negocia acoperiri si pentru afectiunile cronice/pre-existente, inclusiv monitorizarea acestora, atat controale cat si investigatii, prin decontare directa in retea sau Rambursare in afara retelei 100%.

Potrivit legislației în vigoare, primele de asigurare voluntară de sănătate, precum şi serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfăşoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

Informatii despre asigurare de sanatate

Afla mai multe despre asigurarea de sanatate pentru angajati

Vezi care sunt pasii pentru incheierea asigurarii de sanatate de grup

Afla ce faci daca trebuie sa deschizi un dosar de dauna de sanatate

Informatii precontractuale despre asigurarile de sanatate

Afla cum poti obtine reduceri la asigurarea de sanatate