Asigurare locuinta

Asigurare locuinta

vezi ce asigurare de locuinta trebuie sa inchei pentru casa ta

sau suna la 0348 418 111

De ce sa inchei asigurare pentru locuinta?

Locuinta este cea mai valoroasa investitie. De aceea, este bine sa o asiguri. Asigurarea locuintei este obligatorie prin lege pentru 3 riscuri, dar iti recomandam si asigurarea facultativa. Poti economisi mai mult daca vom alege impreuna planurile de asigurare a locuintei tale.

PID Locuinte

Informatii PID

Consulta documentul de informare precontractuala asigurare locuinta
Reduceri asigurari

Reduceri

Afla cum poti obtine cele mai mari disconturi pentru asigurarea locuintei
Daune locuinta

Servicii daune

Afla ce trebuie sa faci daca trebuie sa apelezi la asigurarea de locuinta
Asigurare locuinta

De ce sa alegi asigurarea facultativa de locuinte?

O asigurare facultativa de locuinta cu extra acoperiri, este o solutie perfecta pentru a-ti proteja locuinta. Personalizam asigurarea facultativa a locuintei in functie de ceea ce doresti sa-ti asiguri, casa sau apartamentul.

Te sfatuim sa iti faci o asigurare la valoarea reala (de piata ) daca ai apartament, sau la valoarea de nou dca detii o casa.  in acest fel, in cazul daunei totale vei primi suma asigurata, cu care iti vei putea cumpara unul similar.

Apeleaza la serviciile noastre pentru calcularea corecta a valorii de asigurare, pentru a evita subasigurarea. In cazul subasigurarii, despagubirea se va achita proportional cu raportul dintre valoarea reala si valoarea asigurata.

Pretul asigurarii facultative se stabileste prin aplicarea unui procent la suma asigurata, in functie de riscurile alese, anul constructiei si zona in care se afla.

Asigurarea obligatorie a locuintei (PAD)

Prin PAD sunt acoperite daunele produse constructiilor cu destinatia de locuinta de oricare din formele de manifestare a dezastrului natural, ca efect direct sau indirect al producerii riscurilor asigurate.

Obiectul asigurarii il reprezinta constructiile cu destinatie de locuinta situate pe teritoriul Romaniei, aflate in proprietatea persoanelor fizice sau juridice, din mediul rural sau urban si care sunt inregistrate in evidentele organelor fiscale.

Locuintele situate in cladirile expertizate tehnic in conditiile legii de catre experti tehnici atestati si incadrate in raport de expertiza tehnica in clasa 1 de risc nu se asigura pentru niciunul din riscurile prevazute de lege.

Potrivit legii 260/2008 modificata si republicata, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Asigurare locuinta - principalele 3 avantaje:

  • iti poti proteja bunurile tale cele mai importante
  • acopera pagubele produse vecinilor din vina ta (raspundere civila legala)
  • preturi accesibile

Ce riscuri sunt acoperite de asigurarea de locuinta?

Asigurarea obligatorie a locuintei PAD:

Asigurarea facultativa a locuintei:

Intrebari si raspunsuri despre asigurare locuinta

• locuinţa (casă, vilă sau apartament în bloc/vilă)
• anexele
• bunurile conţinute în locuinţă
• răspunderea civilă faţă de terţi
• asigurarea obligatorie acopera 3 riscuri catastrofice la sume asigurate standard
• nu se poate incheia asigurarea facultativa daca nu ai asigurare obligatorie
• Tip A, suma asigurata de 20.000 Euro – constructii din beton armat, metal, lemn, pereti exteriori din piatra, caramida arsa
• Tip B, suma asigurata de 10.000 Euro – constructii din caramida nearsa, sau din orice materiale netratate termic
• Cladirea se incheie la valoarea de inlocuire sau la valoarea de piata.
• Bunurile din locuinta se pot asigurara la valoarea de inlocuire. 
• Pentru rapunderea civila se stabileste o limita maxima de despagubire.

Solicita acum oferta asigurare locuinta

Reduceri garantate

Vezi si oferta asigurare RCA online

Obtine rapid oferta de asigurare pentru locuinta ta. Te vom ajuta sa alegi riscurile potrivite, astfel incat sa nu platesti mai mult decat este nevoie.

Vei obtine mai rapid oferta daca ne contactezi pe email. Vom transmite cele mai bune oferte de asigurare a locuintei de la asiguratorii cu care colaboram/ Apoi, poti sa alegi oferta de la societatea in care ai mai multa incredere.

Exemplu: cat costa asigurarea completa a unui locuinte?

  1. Asigurarea obligatorie: 20 Euro/an
  2. Asigurarea facultativa: aprox. 50 Euro/an pentru o valoare de 50.000 Euro, pentru riscurile de baza.
  3. Asigurarea de raspundere civla: aproximativ 5- 10 euro/an. Clauza de raspundere civila acopera pagube produse vecinilor., ca urmare a produceri uror riscuri asigurate. Daca ai locuinta inchiriata, este recomandat sa iei in calcul si asigurarea de raspundere fata de chirias si a chiriasului fata de proprietar.

Asigura-ti casa sau apartamentul pentru a fi protejat in cazul unor dezastre naturale sau impotriva altor riscuri. Descopera pachetele de asigurare cele mai potrivite nevoilor tale.