Dauna asigurare locuinta

Consultanta dauna asigurare locuinta

In caz de dauna asigurare locuinta, avizarea evenimentului se face prin intermediul CALLCENTER-ului asiguratorului unde ai incheiat asigurarea. In functie de marimea pagubei se poate opta pentru autoconstatare, daca societatea de asigurare are acest serviciu. Daca detii decat asigurare obligatorie (PAD) si locuinta ta a suferit avarii ca urmare a unui dezastru natural, afla informatii despre despagubire si de pe site-ul PAID.

Daca ai nevoie de consultanta si ajutor in caz de dauna poti apela la serviciile noastre.

Etapele solutionatii dauna locuita, sediu, birou

Iris AG Broker de Asigurare este alaturi de tine de fiecare data cand un eveniment neprezavut iti afecteaza locuinta si/sau bunurile asigurate.

Avizarea evenimentelor pentru dauna asigurare locuinta

Avizarea evenimentului se face imediat dupa producerea daunei sau imediat ce ati luat la cunostinta de producerea acesteia. Acest lucru este valabil chiar daca doriti sa efectuati constatarea daunei in alta zi.

Avizarea daunei la locuinta presupune furnizarea informatiilor despre eveniment:

 • Cauzele si imprejurarile in care s-a produs evenimentul – data, ora;
 • Detalii privind locatia si starea bunurilor avariate;

Informatiile de mai sus sunt usor de furnizat daca aveti la indemana, cel putin, urmatoarele documente:

 • Polita de asigurare;
 • Cartea dumneavoastra de identitate;
 • Documentele eliberate de autoritati (politie/ pompieri/s.a.), dupa caz;
 • Alte documente in functie de evenimentul produs.

Documentele de mai sus, reprezinta o enumerare a informatiilor pe care este util sa le aveti la indemana pentru avizarea daunei si nu reprezinta documentele necesare pentru solutionarea daunei. Dupa furnizarea acestor date veti primi numarul de dosar de dauna. In functie de amploarea evenimentului se va face o constatare la fata locului sau veti fi indrumat sa efectuati dvs. cateva fotografii. 

Constatarea si evaluarea pagubelor

 • Constatarea si evaluarea pagubelor produse sunt efectuate de catre reprezentantii societatii de asigurare. Dupa efectuarea constatarii, ti se va inmana un Proces-verbal de constatare, in care sunt consemnate riscul produs, bunurile si elementele avariate, resturi recuperabile etc.

Repararea daunelor

 • Reparatiile cladirilor sau a bunurilor avariate sau distruse pot fi facute prin unitati specializate pe baza devizelor de lucrari si/sau facturilor sau la alegere prin regie proprie, in baza devizelor estimative de lucrari sau a ofertelor de despagubire primite. Se recomanda sa NU demarati lucrarile de reparatii pana la constatarea avariilor.

Finalizare dosar de dauna asigurare locuinta

Asiguratul poate opta pentru plata despagubirilor in regie proprie sau pe baza documentelor de reparatie (facturi, etc.).

Pentru finalizarea dosarului se vor depune urmatoarele:

 • Cererea de despagubire; 
 • Factura/ deviz de reparatie (daca este cazul); 
 • Documentele solicitate la deschiderea dosarului.

IMPORTANT!
In functie de riscul asigurat  se pot deschide dosare de dauna separat pentru polita obligatorie si facultativa

Ce faci daca ai dauna la locuinta si detii asigurare obligatorie?

In caz de cutremur sau alunecare de teren:

 • solicita intocmirea procesului verbal de constatare referitor la cauzele şi imprejurarile producerii evenimentului – in baza prevederilor  Ordinului  OMTCT/OMAI nr. 1995/1160 din 2005/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta specifice riscului la cutremure si/sau alunecari de teren;

In caz de inundatie:

 • solicita intocmirea procesului verbal de constatare referitor la cauzele şi imprejurarile producerii evenimentului – in baza prevederilor   Ordinului 1422/2012 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa. 

Daca ai nevoie de ajutor in caz de dauna scrie aici:

  Vezi produsele de asigurari oferite de compania noastra

  Articole anterioare
  Articole noi

  Lasa un comentariu