Asigurare diriginte santier_

Asigurare de raspundere civila profesionala - Diriginte de santier

Afla cat costa o asigurare pentru diriginte de santier. Diriginţii de şantier autorizaţi, au obligaţia să încheie asigurări de răspundere civilă profesională, cu valabilitate pe durata exercitării dreptului de practică. 

Obligatia dirigintilor de santier de a detine o asigurare de raspundere profesionala a fost introdusa prin Legea nr. 177/ 2015

Pentru continuitatea activitatii ca diriginte de santier, este important sa te protejezi impotriva unei erori profesionale.

Completeaza formularul pentru a afla cat costa o asigurare profesionala diriginte de santier

Informatii despre asigurare:

Ex. constructii civile, industriale, drumuri, etc.

Informatii despre persoana asigurata (diriginte santier)

Click or drag files to this area to upload.You can upload up to 2 files.
Click or drag files to this area to upload.You can upload up to 2 files.

Informatii despre contractant (cel care plateste asigurarea)

Calcul prima asigurare diriginte santier

Prima de asigurare se calculeaza in functie de :

  • limita de raspundere;
  • acoperire (intreaga activitate sau un proiect);
  • fransize acceptate;
  • specificul lucrarilor;
  • numarul ratelor de plata

Ce acopera asigurarea dirigintilor de santier?

Asigurarea pentru diriginte de santier acopera prejudiciile cauzate terților ca urmare a comiterii  unui fapt culpabil în prestarea unui Serviciu Profesional, în legătura cu un proiect.

Dirigintele de santier trebuie să respecte toate prevederile legale, regulile de conduită, etică şi deontologie profesională, sau actele normative în vigoare care reglementează activitatea
sa profesională.

Care este raspunderea dirigintelui de santier?

Dirigintele de șantier autorizat răspunde potrivit obligațiilor ce-i revin pentru viciile ascunse ale construcției, ivite într-un interval de 10 ani de la recepția lucrării.

După împlinirea acestui termen, raspunde pe toată durata de existență a construcției, pentru viciile structurii de rezistență rezultate din nerespectarea normelor de proiectare și de execuție la data realizării ei.

Care este cadrul legal care reglementeaza activitatea dirigintelui de santier?

  • Diriginte de şantier – este persoana fizica angajată de beneficiar, pentru asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii, pe tot parcursul lucrărilor.
  • Investitorii au obligatia sa asigure verificarea execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii prin diriginţi de specialitate. Neasigurarea verificării execuţiei lucrărilor de construcţii prin specialişti diriginţi de şantier autorizaţi se sanctioneaza (Legea nr. 10/1995).
  • Diriginţii de şantier au obligaţii şi răspunderi in perioada de pregatire a investitiei, a executarii lucrarilor si a investitiei (Ordin 1496/ 2011).
Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu