Cat costa asigurarea medicala de calatorie?

Cat costa asigurarea medicala de calatorie?

Afla acum cat costa asigurarea medicala de calatorie. Daca esti pregatit sa calatoresti in vacanta, in interes de seviciu, sau pentru studii, vezi ce oferta de asigurare medicala ti se potriveste. Completeaza formularul de asigurare si vei primi oferte personalizate de la IrisAG.ro

Nu pleca in calatorie fara asigurarea medicala

Asigurarea medicala de calatorie este cea mai solicitata forma de asigurare dupa RCA. In cazul calatoriei in strainatate se pot intampla multe evenimente neprevazute din punct de vedere medical, pentru care vei fi nevoit sa suporti cheltuieli suplimentare. Pentru ca scopurile calatoriei in strainatate sunt diferitite, poti alege acoperirea de care ai nevoie in orice situatie.

Poti incheia asigurarea medicala atunci cand te deplasezi in calitate de turist, conducator auto profesionist, in scop de afaceri, pentru studii (student), pentru munca sau daca practici sporturi.

Durata pentru care te poti asigura este de regula de minimum 3 zile si pana la 365 de zile. Pachetele de acoperire sunt flexibile si sunt construite pe trei niveluri: 10.000 euro, 30.000 euro si 50.000 euro. In functie de destinatie, puteti opta pentru acoperire in Europa, intreaga lume cu exceptia S.U.A si Canada, sau intreaga lume inclusiv S.U.A. si Canada. Asigurarea medicala pentru calatorii acopera in principal cheltuielile medicale de urgenta sau de repatriere.

Afla ce clauze suplimentare la asigurarea medicala de calatorie

Odata cu incheierea asigurarii medicale, poti opta suplimentar pentru mai multe clauze suplimentare cum ar fi:

 • anularea calatoriei – aceasta clauza se poate cumpara doar daca te decizi sa pleci in vacanta peste minimum 30 zile.
 • practicarea sporturilor de sezon – daca pleci la  schi sau urmeaza ca in vacanta sa practici sporturi cu grad ridicat de risc.
 • asistenta rutiera – in cazul in care pleci in calatorie cu masina.
 • intarziere sau pierderea cursei aeriene si intarzierea sau pierderea bagajelor – pentru calatoriile cu avionul.
 • intreruperea/extinderea calatoriei – daca esti nevoit sa extinzi acoperirea asigurarii tale de calatorie pentru copii sau sotie.

Afla pana la ce varsta poti incheia asigurarea medicala de calatorie

Conditiile de varsta a persoanelor asigurate, se stabilesc de fiecare asigurator prin conditiile de asigurare.

Asigurati pot fi persoanele cu vârsta minimă de 30 zile, care călătoresc temporar în afara graniţelor României/ţării de cetăţenie/ţării de reşedinţă. 

De regula, persoanele cu vârsta mai mare de 75 ani, sau bolile pre-existente nu vor fi acoperite de asigurarea medicala de calatorie in strainatate. Totusi sunt si cateva exceptii pe care ti le putem impartasi.

Sfaturi de calatorie

 • Consultaţi periodic site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro), secţiunea Condiţii de Călătorie.  
 • Respectaţi regimul de şedere, limitele de valabilitate ale vizelor sau ale permiselor de şedere, după caz. În acest sens, verificaţi Vize şi servicii consulare – Regimul de vize.    
 • Informaţi-vă asupra situaţiei de securitate din ţara de destinaţie!  În acest sens, verificaţi Alerte de călătorie.
 • Aveţi grijă ca documentele de călătorie să fie valabile şi în bună stare!   
 • Este indicat să aveţi cu dumneavoastră, pe lângă un document de călătorie valabil şi un act de identitate (preferabil cu fotografie – exemplu permisul de conducere).    
 • Înregistraţi-vă la cea mai apropiată misiune diplomatică în cazul în care călătoriţi în zone nesigure sau îndepărtate. 
 • Dacă vă aflaţi în dificultate în străinătate, contactaţi ambasada sau consulatul României pentru a putea beneficia de asistenţă consulară de specialitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Coordonatele misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare le puteţi găsi la Misiuni ale României.
Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu