Asigurarea voluntara de sanatate

Care este locul asigurarii de sanatate in viata ta?

Pe langa serviciile medicale acoperite de stat, este bine sa beneficiezi si de asigurarea voluntara de sanatate. Cand esti sanatos te concentrezi sa-ti protejezi bunurile care iti sunt cele mai dragi. Cumperi asigurarea RCA pentru ca este obligatorie si asigurarea CASCO pentru ca masina este cel mai de pret bun in care ai investit. Desigur si asigurarea casei impotriva dezastrelor naturale este obligatorie si trebuie sa o inchei. Aceasta poate veni la pachet cu asigurarea facultativa, pentru a te simti lipsit de griji.

Atunci cand pleci in calatorie, esti deja obisnuit sa ai la tine o asigurare medicala. Asta pentru ca stii ce mult te costa cheltuielile medicale in afara tarii. Dar mereu uiti, sau amani sa-ti faci o asigurare privata de sanatate. Fie nu ai timp, fie nu este momentul, fie nu stii cat te costa – sunt cele mai uzuale scuze pentru care nu ai asigurare de sanatate.

Daca te regasesti in povestea de mai sus si doresti sa pui sanatatea pe primul loc, poti solicita acum oferta de asigurare de sanatate.

Trece asigurarea voluntara de sanatate pe primul loc

Sanatatea ar trebui sa fie pe primul plan, indiferent ca vorbim de locul de munca sau familie. De aceea, e important sa ne simtim protejati cand vine vorba despre cea mai pretioasa valoare pe care o detine fiecare: sanatatea.

Sistemul public de sanatate in Romania este finanțat de Comisia Nationala a Fondului de asigurări sociale de sănătate, la care angajatorii platesc contribuții obligatorii. Verifica daca este asigurat in sistemul de stat la CNAS.

Asigurarile private de sanatate se dezvolta incet dar sigur. Societatile de asigurare de profil ofera o gama larga de produse si servicii de asigurari de sanatate, dedicate atat persoanelor fizice cat si celor juridice. Asigurarea privata de sanatate are rolul de a prelua costurile serviciilor medicale atunci cand apar probleme de sanatate.

In Romania cheltuielile pentru sănătate pe cap de locuitor, sunt cele mai scăzute din UE și reprezintă mai puțin de o treime din media UE. Aceastea reprezintă aproximativ 4,9 % din PIB, sub media UE de 9,9 %. Cu toate acestea, la același nivel cu media UE, 78 % din cheltuielile pentru sănătate sunt finanțate din fonduri publice. 

Cum alegi asigurarea voluntară de sănătate?

Este important de stiut ca asigurarea voluntara de sanatate nu inlocuieste asigurarea sociala de sanatate.  Aceasta ofera un nivel suplimentar de protectie financiara.  Asigurarea de sanatate este un instrument financiar care acopera costurile cu serviciile medicale asigurate. Aceste servicii medicale se pot accesa in scop de preventie, diagnosticare si/sau tratare a unei afectiuni medicale.

Practic,  in baza unei analize a cerintelor si necesitatilor tale, se stabilesc riscuri si sumele asigurate. Acestea determina nivelul primei de asigurare necesar pentru acoperirea pachetului de asigurare. Este bine de stiut ca politele de asigurare nu sunt standard, ci difera de la un asigurator la altul. 

Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu