Daune asigurari CASCO

Consultanta daune asigurari CASCO

Daca ai asigurari CASCO si ai inregistrat daune la vehiculul asigurat, poti apela la serviciile noastre. Putem prelua dosare de dauna din cele mai complexe, inclusiv daune totale, intucat avem experienta in acest domeniu.  

In caz de dauna totala economica (nu se mai justifica repararea) societatea de asigurare va scoate la licitatie auto avariat (epava) pentru a determina valoarea ramasa. Contacteaza-ne pentru a afla mai mult despre aceste proceduri, daca ai o dauna totala. Daunele produse din vina ta, vor fi inregistrate intr-o baza de date. Afla mai multe informatii despre certificatul de daunalitate.

Ce facem pentru solutionare dosare daune asigurari CASCO?

Daune asigurari CASCO

Avizarea daunei CASCO

Avizarea daunelor se face prin Call Center-ul asiguratorului unde este incheiata asigurarea CASCO. Apelurile sunt preluate de catre un operator extern, iar pentru deschiderea dosarului de dauna CASCO si programarea pentru constatare, asiguratii pot fi contactati ulterior.

Avizarea daunei se face imediat dupa producerea daunei sau imediat ce ati luat la cunostinta de producerea acesteia, chiar daca constatarea daunei doriti sa o efectuati in alta zi.

Daune asigurari CASCO

Informatii necesare pentru avizare daune asigurari AUTO CASCO:

 • Datele de identificare si de contact ale persoanelor implicate in eveniment, in special ale celui care face avizarea, ale persoanei ce conducea autovehiculul atat cel asigurat, cat si cel pagubit – daca este cazul;
 • Cauzele si imprejurarile in care s-a produs evenimentul, inclusiv detalii despre locul evenimentului si momentul producerii acestuia – data, ora;
 • Datele de identificare ale autovehiculelor implicate in eveniment;
 • Detalii privind locatia si starea vehiculului avariat (daca este sau nu deplasabil);
 • Locul unde doriti efectuarea constatarii.
Daune asigurari CASCO

Documente necesare pentru avizare daune asigurari AUTO CASCO:

 • Polita de asigurare CASCO;
 • Cartea dumneavoastra de identitate;
 • Cartea de identitate/certificatul de inmatriculare al autovehiculului avariat;
 • Permisul de conducere al persoanei care a condus autovehiculul avariat;
 • Documentele eliberate de autoritati (politie/pompieri/s.a.) sau constatul amiabil, dupa caz;
 • Alte documente in functie de evenimentul produs (RCA auto vinovat daca este cazul)

Documentele de mai sus, reprezinta o enumerare a informatiilor pe care este util sa le aveti la indemana pentru avizarea daunei si nu reprezinta documentele necesare pentru solutionarea daunei.

Dupa furnizarea acestor date veti primi numarul de programare la constatare care trebuie retinut si trebuie prezentat la punctul de constatare; totodata, veti primi toate informatiile necesare pentru efectuarea constatarii daunei.

Cum se finalizeaza dosarul de dauna CASCO?

Asiguratul va solicita inspectorului de dauna care a intocmit nota de constatare lista unitatilor reparatoare cu care asiguratorul are incheiate conventii de decontare directa (plata despagubirii se face direct de catre societatea de asigurare la unitatea respectiva, iar autovehiculul reparat se ridica pe baza acceptului de plata).

Dupa finalizarea reparatiei se vor depune urmatoarele:

 • Cererea de despagubire; 
 • Factura de reparatie; 
 • Devizul de reparatie; 
 • Documentele solicitate prin nota de constatare.

Pentru unitatile reparatoare cu care asiguratorul are incheiate conventii de decontare directa, eliberarea autovehiculului din service se face pe baza “acceptului de plata” (decontarea se face direct catre service, asiguratul nu este nevoit sa plateasca el contravaloarea reparatiei).

Pentru urgentarea primirii acceptului de plata sau pentru ca momentul eliberarii autovehiculului sa coincida cu momentul finalizarii reparatiei, puteti sa solicitati unitatii reparatoare devizul final de reparatie cu minim 2 zile inainte de incheierea reparatiei.

IMPORTANT!
In functie de conditiile de asigurare, dupa finalizarea oricarei daune, asiguratul trebuie sa verifice daca se impune sau nu reintregirea sumei asigurate.

Daca ai nevoie de ajutor in caz de dauna AUTO CASCO scrie aici:

Vezi produsele de asigurari oferite de compania noastra

Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu