Informatii asigurari calatorii

Informatii precontractuale asigurari calatorii

Inainte de incheierea unei asigurari, echipa IrisAG.ro va furnizeaza informatii actualizate despre asigurari de calatorii. La emiterea unei asigurari de calatorie, recomandarea noastra este ca pe langa pachetul de baza, sa achizitionati si clauzele suplimentare pentru care sunteti eligibil, in scopul si destinatia calatoriei, cum ar fi acoperirea pentru Covid – 19.

Din anul 2020. in Romania a inceput o ampla campanie de vaccinare impotriva Covid-19 cu scopul de a limita raspandirea epidemica a virusului. Odata cu aceasta au suferit transformari si regulile aplicabile calatoriilor, iar societatile de asigurare si-au adaptat si imbunatatit ofertele de asigurare pentru calatoriile in strainatate.

In pachetele de asigurare au fost introduse clauze suplimentare de protectie privind anularea calatoriei (Storno) sau clauze de acoperire in cazul unui eveniment asigurat cauzat de diagnosticarea cu Covid – 19. Clauza storno poate fi cumparata incepand de la 3 zile pana la 1 luna inainte de plecarea in calatorie, in functie de conditiile fiecarei societati de asigurare.

Din dorinta de a sustine campania de vaccinare, unele societati de asigurare ofera disconturi clientilor vaccinati, pentru asigurarea de  baza. Discountul se poate aplica doar pentru asigurarea individuala de calatorii in strainatate.

Este important de retinut ca in cazul unui eveniment asigurat cauzat de diagnosticarea cu Covid-19, societatea de asigurare poate solicita adeverinta de vaccinare, iar daca se identifica ca asiguratul nu era vaccinat la data achizitiei asigurarii, evenimentul nu va putea fi despagubit.

Planifica-ti calatoria in cele mai mici detalii

Astazi, tot mai multe persoane nu pleaca in calatorie in afara tari fara sa incheiei o asigurare medicala privata. Serviciile si riscurile acoperte de asigurarea de calatorii in strainatate, sunt net superioare decat varianta cardului de sanatate emis de Casa de Asigurari de Sanatate. Companiile de asigurare care ofera aceste produse,  au retele si corespondenti in toata lumea, Astfel, in caz de dauna poti apela telefonic reprezentantul din tara de destinatie, sau callcenter-ul din Romania. Serciviile telefonice sunt oferite non-stop 24/ 24 ore.

Cele mai uzuale asigurari medicale pentru calatorii in strainatatee, sunt incheiate de familii in scop turistic. Pe langa avantajul ca pentru asigurarea mai multor persoane se pot aplica reduceri, un alt beneficiu al asigurarilor de familie, este acela ca se poate incheia o singura polita de asigurare pentru toti membrii familie, inclusiv pentru copii minori.

Inainte de plecarea in concendiu, mai verica odata daca ai valabila o asigurare medicala pentru calatorie si alertele de calatorie.

PID asigurari calatorii

Informatii pe scurt despre asigurari de calatorii, sunt sintetizate in documentul PID.  Conform Normei ASF, distribuitorii de asigurari trebuie sa ofere clientilor informatii despre produsul de asigurari, inca din faza precontractuala. 

Ce este PID - ul?

PID-ul este un document standardizat la nivel european de informare privind produsul de asigurare (PID = “product information document” sau IPID = “Insurance Product Information Document“) stabilit prin Regulamentul de punere în aplicare nr. 1469/2017 al Comisiei Europene în legătura cu Directiva Europeană 97/2016.

Ce informatii gasim in PID pentru asigurari calatorii?

Ce se asigura prin asigurarea de calatorii?

Asigurătorul va plăti Indemnizația de asigurare pentru riscurile produse pe timpul călătoriei, pe durata asigurării, în teritoriile în care asigurarea este valabilă conform mențiunilor cuprinse în Polița sau Certificatul de asigurare şi în limitele Pachetului de bază deţinut sau a Asigurărilor Suplimentare pentru care a optat.

Ce nu se asigura?

Serviciile medicale și spitalizarea în legătură cu:

  • Cheltuieli medicale care nu se încadrează în urgență medicală
  • Cheltuieli care depășesc limitele din contractul de asigurare
  • Taxele și tarifele percepute pentru eliberarea documentelor solicitate de asigurător

Informatii despre restrictiile de acoperire pentru asigurari de calatorii

  • servicii medicale determinate de boli și accidente cauzate de orice tip de război, răscoale, tulburări sociale, greve, insurecție, acte de terorism, sabotaj
  • servicii medicale determinate de boli și accidente cauzate de orice tip de activități sau sporturi periculoase (ex. alpinismul, parașutismul, planorismul)
  • sinucidere, asistență medicală în cazul tentativei de sinucidere

Unde poti beneficia de acoperire (teritorialitate)

In tarile pentru care ai ales pachetul de asigurare (ex. Europa, toate tarile, SUA  si canada, Romania)

Obligatii si termene de plata

Primele de asigurare se achită anticipat şi integral pentru întreaga perioada menţionată în poliţă.

Informatii despre inceperea, incetarea sau rezilierea pentru asigurari de calatorii

Prin reziliere solicitata de Asigurat cu notificare, inainte de intrarea in valabilitate a contractului de asigurare.

PID-uri cu informatii asigurari de calatorii

Selecteaza documentul de informare asigurare pentru calatorii, de la asiguratorii de mai jos:

Articole anterioare
Articole noi

Lasa un comentariu